Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Anti dadah tema konsert Ella 16 April ini

SHAH ALAM, 13 APRIL: Ratu Rock, Ella kembali mengubat rindu peminat menerusi konsert solo terbesar tahun ini, Konsert ELLA 2016 di Stadium Malawati, Shah Alam, 16 April ini.

Kemunculan semula penyanyi wanita rock popular itu yang kali terakhir berkolaborasi dengan Orkestra Simfoni Kebangsaan di Istana Budaya Negara sekitar 2010, pasti dinantikan ribuan peminatnya selepas lama menyepi daripada sebarang persembahan dan konsert besar.

Bertemakan anti dadah, Konsert ELLA 2016 mendapat kerjasama Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (Pemadam) Selangor dan Jawatankuasa Tetap Kebudayaan kelolalan Exco, Amirudin Shari.

ella2016

Ella turut berbesar hati menyumbangkan RM2 dari setiap jualan tiket konsertnya untuk disalurkan ke tabung Pemadam Selangor.

“Ia adalah sumbangan ikhlas Ella dalam usaha memerangi gejala dadah dan supaya lebih banyak program anti dadah dapat dijalankan pada masa depan.

“Sebagai simbolik kepada mesej keprihatinan dibawa, Ella menyeru peminat ke konsert berkenaan memakai baju berwarna putih kerana ia melambangkan kesucian naluri bekas penagih dadah yang mahu kembali ke pangkal jalan dan putih umpama kelahiran semula mereka,” kata kenyataan media berkenaan.

Bagi memeriahkan konsert diterajui gitaris handalan Man Kidal, Ella akan menyampaikan lagu hitsnya seperti Dua Insan Bercinta, Sepi Sekuntum Mawar Merah, Bayangan, Sembilu, Tiada Tangis lagi dan yang lain di samping turut disertai rakan artis lain seangkatan dengannya.

Sesuatu yang istimewa, Ella akan sekali lagi mengembalikan sejarah lamanya apabila beliau terbang bersama helikopter khas untuk ke stadium sebelum bermula konsert berkenaan.

Acara terbabit adalah salah satu promosi konsert dan dijangka mencipta sejarah bagi Konsert ELLA 2016 dan penganjur, Atlas One Event Sdn Bhd.

Orang ramai khususnya peminat yang ingin menyaksikan konsert boleh menghubungi penganjur atau mendapatkan tiket di premis terpilih.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2016-04-14 10:48:58 daripada Administrator

  •  
  • Print