Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

54 keluarga mangsa banjir terima bantuan YAWAS

KLANG, 29 APR : Sebanyak 54 keluarga mangsa banjir DUN Meru menerima sumbangan RM200 bagi setiap anak berdaftar di bawah program kebajikan Yayasan Warisan Anak Selangor (YAWAS).

Esekutif Kanan Perhubungan Awam YAWAS, Atiqah Akma, berkata bantuan berkenaan merupakan inisiatif berterusan TAWAS dalam memastikan aspek kebajikan ahlinya tidak dipinggirkan.

YAWAS“Sumbangan yang kita dapat daripada pelbagai syarikat korporat dan individu tertentu, kita agihkan kepada ahli TAWAS kurang bernasib baik.

“Terbaru ahli kita terlibat banjir sebelum ini kita bantu memberikan RM200 seorang kepada setiap seorang anak yang berdaftar di bawah YAWAS,” katanya ketika ditemui pada Majlis Penyerahan Bantuan Sumbangan TAWAS.

Bantuan disampaikan Ahli Dewan Negeri (ADN) Meru, Abdul Rani Osman di Masjid Asy Syariff, Meru Klang.

Sementara itu penerima bantuan, Elyzan Mohd Zain (35) berkata bantuan tersebut dimanfaatkan sepenuhnya untuk kepeluannya sekeluarga.

“Saya terkejut dapat bantuan lebih, ingat seorang anak saja dapat. Alhamdulillah, saya bersyukur dengan bantuan ini saya akan gunakan sebaiknya untuk keperluan sekolah anak-anak,” katanya.

Bagi Mad Sakeri Abdul Rashid, (44) keprihatinan tersebut membuktikan kesungguhan Kerajaan Negeri membantu golongan memerlukan.

“Ini kali pertama saya menerima bantuan ini, dan diharapkan Kerajaan Negeri teruskan bantuan seperti ini,” katanya.

TERAS merupakan singkatan daripada Tabung Generasi YAWAS yang diwujudkan sejak 2014 berperanan untuk membantu ahli TAWAS yang kurang bernasib baik.

Selain itu, objektif penubuhannya bagi membantu meningkatkan pembangunan pendidikan, modal insan dan kebajikan masyarakat seluruh Selangor.

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2016-10-02 23:51:47 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page