Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Peluang rakyat terus nikmati khidmat percuma Bas Smart Selangor

SHAH ALAM, 30 JUN: Penduduk di Selangor terus berpeluang menikmati perkhidmatan percuma Bas Smart Selangor seperti biasa ketika musim cuti perayaan tahun ini.

Exco Pelaburan, Perindustrian dan Perdagangan, Industri Kecil dan Sederhana serta Pengangkutan, Dato’ Teng Chang Khim, berkata semua bas akan berkhidmat mengikut jadual tanpa pengecualian.

 

“Kita sediakan perkhidmatan di bandar dan luar bandar untuk kemudahan semua warga Selangor.

“Diharap pergerakan semua di hari raya ini lancar dengan Bas Smart Selangor yang disediakan di 11 Pihak Berkuasa Tempatan (PBT),” katanya kepada SelangorKini.

bas-smart

Pada 2015, Bas Smart Selangor mula diperkenalkan di tiga pihak berkuasa tempatan (PBT) iaitu di Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) dan Majlis Perbandaran Klang (MPK).

Ia kemudiannya diperluaskan ke Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) dan Majlis Perbandaran Kajang (MPKj), Majlis Perbandaran Selayang (MPS) dan Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS), Majlis Daerah Sepang (MPSP), Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS), Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL) dan Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB).

Setakat 2016, perkhidmatan bas percuma itu mencatatkan lebih 5 juta penumpang dengan jumlah tertinggi diterima di MBSA dengan 1.2 juta penumpang diikuti MPSJ (1 juta) dan MPK (601,860).

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2017-07-05 11:32:30 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page