Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

MB: Wujudkan kerjasama dengan syarikat besar UK

berita

KUALA LUMPUR, 11 OKT: Kerajaan Negeri berbesar hati dan mengalukan lebih 70 delegasi United Kingdom (UK) melengkapkan Misi Mega Teknologi ke Malaysia menerusi Selangor.

Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali berkata, misi disertai pelabur penting UK itu mengintai peluang baru melebar perniagaan mereka khususnya dalam bidang teknologi tinggi.

Katanya, ia selaras dengan hasrat Kerajaan Negeri untuk membangunkan Selangor sebagai ‘regional smart state’.

“Invest Selangor sebagai agensi Kerajaan Negeri dipertanggungjawabkan untuk memainkan peranan penting dalam melihat peluang baru ini.

“Saya berharap Kerajaan Negeri dan komuniti bisnes Selangor dapat mengambil peluang ini untuk mewujudkan kolaborasi dengan syarikat besar daripada UK,” katanya kepada SelangorKini.

Terdahulu, beliau mengetuai Kerajaan Negeri menyambut delegasi UK yang diketuai Pesuruhjaya Tinggi Britain ke Malaysia, Vicki Treadell, di Istana Selangor, semalam.

Turut serta, Exco Pelaburan, Perindustrian, Perdagangan dan Pengangkutan, Dato’ Teng Chang Khim dan Ketua Pegawai Eksekutif Invest Selangor, Dato’ Hasan Azhari Idris.

Mohamed Azmin berkata, pelabur menunjukkan respon positif dan keyakinan terhadap potensi Selangor sebagai hab pembangunan teknologi.

“Pelabur merasakan dasar ‘Internet of Things’ adalah tepat untuk menjayakan masa depan global yang memerlukan pendekatan baru bagi mewujudkan pertumbuhan ekonomi mampan di rantau ini,” katanya.

(Sumber : Selangorkini )


Kemaskini pada 2017-10-12 15:53:58 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page