A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php/session/sess_2m9su885q0oovneimfr9ifkiqs, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/session)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

Portal Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

10 PBT pantau kawasan cerun kritikal

SHAH ALAM, 10 NOV: Sebanyak 10 Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) membuat pemantauan berterusan di kawasan cerun yang berisiko.

Exco Kerajaan Tempatan, Pemutihan Kilang Haram dan Pembangunan Kampung Baru, Ean Yong Hian Wah berkata, pemantauan itu dilakukan mengikut kaedah disyorkan Cawangan Cerun Jabatan Kerja Raya (JKR) dan perunding geoteknikal lain.

“Antara PBT terbabit ialah MBPJ, MPK, MBSA, MPAJ dan MPKJ. Selain pemantauan, PBT kini sedang berusaha memperkuatkan keupayaan dan keanggotaan Unit Cerun di Jabatan Kejuruteraan masing-masing.

“PBT juga tidak mempunyai peruntukan khas bagi kerja pembaikan cerun. Bagaimanapun, PBT menggunakan Tabung Amanah (ISF) dan peruntukan MARRIS untuk menjalankan kerja kritikal serta secara pinjaman daripada Kerajaan Negeri bagi mengatasi masalah ini,” katanya.

Beliau berkata demikian menjawab pertanyaan Ahli Dewan Negeri (ADN) Kinrara, Ng Sze Han berhubung kawasan cerun kritikal yang memerlukan tindakan segera.

Sementara itu, sebanyak 182 kompaun dan 76 sitaan dikenakan terhadap kedai besi buruk haram di Seksyen 18, Petaling Jaya, dari tahun 2013.

Beliau juga akan meminta Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) mengambil tindakan lebih tegas berkaitan dengan kedai besi buruk haram yang masih beroperasi walaupun aduan sudah dibuat, sejak tahun 2013.

“Saya akan meminta MBPJ mengambil tindakan lebih tegas ke atas kedai besi buruk haram yang berkaitan,” katanya yang menjawab pertanyaan ADN Bukit Gasing, R Rajiv.

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2017-11-12 19:41:38 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page