Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

PEMUDAH

PENUBUHAN PASUKAN PETUGAS KHAS PEMUDAHCARA PERNIAGAAN SELANGOR
(PEMUDAH Selangor)

Pendahuluan | Objektif & Focus Group | Penambahbaikan
* Muat turun Dokumen Lengkap PEMUDAH *

 

PEMUDAH SELANGOR
 

Selangor adalah negeri perindustrian dan menjadi penyumbang terbesar kepada KDNK Malaysia melebihi 21 peratus. Prestasi semasa ekonomi Selangor dianggarkan merekodkan pertumbuhan 4.5 peratus pada suku pertama tahun 2011 berbanding suku pertama 2010.

 

Kepesatan ekonomi Selangor dibuktikan lagi dengan jumlah pelaburan industri bernilai RM10.64 bilion dicatatkan pada tahun 2010 dengan 325 projek industri berteknologi tinggi dicatatkan pada tahun lepas.

 

Faktor menarik pelabur luar dan persaingan yang wujud juga merupakan persepktif yang penting dalam memastikan prestasi ekonomi sentiasa berada di tahap yang baik. Justeru, dua pihak utama iaitu kerajaan dan swasta perlu berganding bahu dan bekerjasama secara inovatif dan proaktif untuk memastikan kesinambungan kemajuan negeri Selangor. Salah satu faktor utama untuk terus berada di hadapan dalam persaingan ini ialah dengan penambahbaikan sistem penyampaian perkhidmatan (service delivery). Di atas keperluan ini, kerajaan negeri Selangor secara proaktif telah menubuhkan Pasukan Petugas Khas Pemudahcara Perniagaan Selangor (PEMUDAH Selangor) pada 19 Mac 2009.

 


Kemaskini pada 2018-01-16 15:09:12 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page