Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

LZS-MAIWP kerjasama bantu keluarga derita penglihatan

berita

SHAH ALAM, 28 JUL: Lembaga Zakat Selangor (LZS) dan Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) komited bekerjasama membantu keluarga menghidap masalah penglihatan.

LZS menerusi kenyataannya di Facebook memaklumkan, bantuan seperti perubatan dan keperluan asas akan diberikan kepada keluarga terbabit bagi meringankan beban mereka.

Katanya, suami kepada keluarga berkenaan dipercayai menghidap masalah penglihatan dan hanya sebelah mata sahaja berfungsi pada kadar 20 peratus manakala, sebelah lagi rosak keseluruhan.

“Manakala isteri seorang saudara baru (muallaf) juga menghidap masalah sama iaitu rosak penglihatan (retina).

“Namun, selepas setahun mendirikan rumah tangga pasangan ini diuji lagi apabila anak yang baru sahaja dilahirkan menghidap masalah kanser mata iaitu jenis (Retinoblastoma),” katanya dalam kenyataan, baru-baru ini.

Sementara itu, kenyataan itu turut memaklumkan, anak pasangan berkenaan kini dirawat di Hospital Kuala Lumpur (HKL) sudah dua kali menjalani sesi kemoterapi

Katanya, pasangan itu cuma menerima RM400 bantuan dari Jabatan Kebajikan Masyarakat dan suami hanya bekerja sebagai tukang urut manakala, isteri tidak bekerja kerana perlu menjaga anak di hospital.

“Sejurus menerima aduan, Skuad Saidina Umar LZS turun segera menemui keluarga ini di Hospital Pakar Wanita dan Kanak-Kanak HKL.

“LZS akan bekerjasama dengan Baitulmal MAIWP untuk membantu keluarga ini supaya keperluan mereka terjamin dan terbela khususnya soal perubatan dan keperluan asas.

“Bersamalah kita mendoakan semoga pasangan ini dan anaknya dikurniakan kesihatan dan kesembuhan serta dipermudahkan Allah sentiasa,” katanya.


Kemaskini pada 2019-07-31 11:15:39 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page