A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php/session/sess_ld3jg6smo0vpcpnmd08ieeeeqm, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/session)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

Portal Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

Bomba, maritim kerjasama padam kebakaran Hutan Simpan Kuala Langat

berita

SHAH ALAM, 3 MAC: Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor bersama Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) bekerjasama memadam kebakaran Hutan Simpan Kuala Langat Selatan, Banting yang terbakar pada Ahad lalu.

Timbalan Pengarah JBPM Selangor, Penolong Pesuruhjaya Bomba Wan Md Razali Wan Ismail berkata pihaknya memberi tumpuan kepada pemadaman di atas tanah manakala pesawat APMM membantu dari udara, lapor Harian Metro.

“Sabtu lalu, kita menggunakan helikopter untuk 12 ‘bom air’ pada sebelah pagi dan petang membabitkan dua penerbangan (sortie).

“Bermula semalam (kelmarin), pesawat Bombardier CL 415 milik APMM digunakan untuk operasi itu dan kita akan bekerjasama memadam kebakaran hingga keadaan pulih sepenuhnya,” katanya yang turut memaklumkan sebanyak 15 balai bomba dan penyelamat dikerah untuk operasi pemadaman.

Pada Ahad lalu, media melaporkan 35 hektar daripada kawasan Hutan Simpan Kuala Langat Selatan, Banting terbakar.

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2020-03-04 14:36:20 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page