Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Bomba, maritim kerjasama padam kebakaran Hutan Simpan Kuala Langat

berita

SHAH ALAM, 3 MAC: Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor bersama Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) bekerjasama memadam kebakaran Hutan Simpan Kuala Langat Selatan, Banting yang terbakar pada Ahad lalu.

Timbalan Pengarah JBPM Selangor, Penolong Pesuruhjaya Bomba Wan Md Razali Wan Ismail berkata pihaknya memberi tumpuan kepada pemadaman di atas tanah manakala pesawat APMM membantu dari udara, lapor Harian Metro.

“Sabtu lalu, kita menggunakan helikopter untuk 12 ‘bom air’ pada sebelah pagi dan petang membabitkan dua penerbangan (sortie).

“Bermula semalam (kelmarin), pesawat Bombardier CL 415 milik APMM digunakan untuk operasi itu dan kita akan bekerjasama memadam kebakaran hingga keadaan pulih sepenuhnya,” katanya yang turut memaklumkan sebanyak 15 balai bomba dan penyelamat dikerah untuk operasi pemadaman.

Pada Ahad lalu, media melaporkan 35 hektar daripada kawasan Hutan Simpan Kuala Langat Selatan, Banting terbakar.

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2020-03-04 14:36:20 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page