Tetapan Semula Kecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
    T
    T
    T
jata2

PORTAL RASMI
PEJABAT DAERAH / TANAH HULU SELANGOR
BERDISIPLIN, AKAUNTABILITI, INTEGRITI, KERJA BERPASUKAN

 

Faq
Soalan
Lazim
HubungiKami
Hubungi
Kami
Aduan
Aduan dan
Maklum Balas
Peta
Peta
Laman

BANTUAN

BANTUAN

 

 

Apa itu RSS?

 

 

RSS atau RDF merupakan satu (1) aplikasi XML (Extensible Mark - Up Language) mengikut tahap spesifikasi World Wide Consortium (W3C). Ia merupakan suatu format indikasi berita dan digunakan sebagai agen untuk mendapatkan berita atau data secara atas talian daripada halam web yang menyokong aplikasi ini.

 

 

Apa pula RSS Reader?

 

 

RSS Reader pula merupakan satu (1) program yang membolehkan anda menerima berita atau maklumat dari halaman web yang menyokong aplikasi RSS terus ke destop anda. Bagi mendapatkan maklumat lanjut berkenaan RSS Reader, sila ke halaman berikut : http://www.rssreader.com

 

 

RSS di Portal Pejabat Daerah / Tanah Hulu Selangor

 

 

Kemudahan aplikasi RSS ini disediakan khas untuk pembangunan halaman web bagi mendapatkan info terkini berkenaan maklumat terkini yang dikeluarkan oleh Kerajaan Negeri Selangor dalam menyampaikan maklumat terkini / semasa kepada rakyat.

 

 

Langkah - Langkah Pemasangan

 

 

Langkah 1

 

 

Muat turun Mircosoft.Net Framework terlebih dahulu jika tidak menggunakan Windows 2003 / Windows terkini. Cara paling mudah adalah dengan Windows Update / melawatiMicrosoft - How to Get the .Net Framework 1.1.

 

 

Langkah 2

 

 

Muat turun RSS Reader 1.0.88.0 seperti berikut : rssreader.zip / rssreader.exe.

 

 

Langkah 3

 

 

INSTALL RSS Reader. Jika anda memuat turun versi .zip, UNZIP fail tersebut terlebih dahulu dan RUN setup.exe. Terus RUN jika anda muat turun versi .exe.

 

 

Langkah 4

 

Sila lihat imej ini,image di dalam Laman Utama Portal Pejabat Daerah / Tanah Hulu Selangor di bahagian 'footer'. Letakkan cursor mouse di atas imej tersebut kemudian klik kanan, dan pilih "Copy Shortcut" Run RSS Reader serta pergi ke "add (+)" seterusnya klik kanan dan "paste" url dan tekan OK.Kemaskini pada 2021-09-15 11:59:06 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page