Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

PWB Batu Tiga tingkat kemahiran peniaga wanita

SHAH ALAM, 1 SEP: Pusat Wanita Berdaya DUN Batu Tiga mengadakan Program Kursus Keusahawanan Wanita bagi membantu peniaga daripada golongan berkenaan lebih cekap dalam berniaga, di Carlton Holiday Hotel & Suites, di sini, pada 29 Ogos lalu.

Adun Batu Tiga, Rodziah Ismail, berkata 40 peniaga menyertai program terbabit yang bermatlamat meningkatkan pendapatan kaum wanita di negeri itu memandangkan kos sara hidup semakin meningkat.

program keusahawan dun b.3Program itu adalah anjuran Kerajaan Negeri di bawah Exco Pendidikan, Pembangunan Modal Insan, Teknologi dan Inovasi, Nik Nazmi Nik Ahmad.

Rodziah berkata, majoriti peserta adalah peniaga kecil yang ingin menambah ilmu dan kemahiran untuk mengembangkan lagi perniagaan sedia ada.

“Melalui kurus itu, wanita di Selangor mampu meningkatkan kualiti dan taraf hidup mereka serta keluarga dengan meraih pendapatan atas usaha juga titik peluh sendiri daripada ilmu yang diperoleh membabitkan speaker bertauliah,” katanya.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2015-09-03 14:59:38 daripada Administrator

  •  
  • Print