Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Ahli Pebt berpotensi jadi ahli majlis

MORIB, 26 OKT: Penggerak Belia Tempatan (Pebt) seluruh negeri disarankan mahir berkomunikasi untuk menjadi pemimpin berdaya saing.

Exco Generasi Muda, Sukan, Kebudayaan dan Pembangunan Usahawan, Amirudin Shari, berkata dalam pembentukan seseorang pemimpin, kebolehan bercakap sangat penting.

Amiruddin Shari

“Kriteria berani dan mampu membuat pengucapan awam dengan baik, ia akan dapat menyakinkan golongan belia yang lain.

“Mana tahu ada penggerak belia menjadi ahli majlis tahun depan, jadi sedikit sebanyak perkara ini diberi perhatian,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan Kursus Kepimpinan dan Bengkel Pengucapan Awam Pebt Majlis Perbandaran Kajang (MPKj), Gold Coast International Resort, di sini, semalam.

Amirudin berharap Pebt dilantik dapat meneruskan pencapaian mereka dalam kemahiran berkomunikasi sehingga perlantikan baru dilakukan tahun depan.

“Saya mahu pastikan sesiapa dipilih mampu memimpin masyarakat dengan cara sihat dan boleh menjadi mata dan telinga komuniti sekeliling,” katanya.

Beliau berkata, ketika ini Pebt dilihat semakin popular dengan banyak manfaat diperoleh dan berharap landasan itu digunakan sebaiknya dalam usaha menjadi pemimpin yang berketerampilan tinggi.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2015-10-27 08:58:09 daripada Administrator

  •  
  • Print