Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Halal hub, Bio Bay lubuk pekerjaan

SHAH ALAM, 1 NOV : Pembangunan pesat industri hab halal di Selangor dijangka membuka lebih banyak peluang pekerjaan untuk golongan muda.

Ketua Pegawai Eksekutif Halal International Selangor (HIS), Mahmud Abbas, berkata ia berikutan pelaburan dalam penghasilan produk itu semakin mendapat tempat dari negara luar.

Katanya, pembinaan projek Taman Perindustrian Hijau Pulau Indah fasa tiga juga dijangka mampu merancakkan lagi industri hab halal di negeri itu.

Mahmud Abbas

“Ia akan mengesan peluang pelaburan dan membangunkan sektor pekerjaan ekoran permintaan tinggi dalam penghasilan produk seperti makanan.

“Ia strategi bijak Kerajaan Selangor meningkatkan ekonomi dan penting bagi masa depan negeri,” katanya kepada Selangor Kini.

Menyentuh pembangunan Bio bay, Mahmud menyifatkan ia sebagai langkah proaktif Kerajaan Negeri bergerak menjadi pusat pertumbuhan baru global dengan mengaplikasikan teknologi.

“Kita komited merancang ke arah itu. Kalau kita lihat gelombang yang datang dulu adalah Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT).

“Ia kemudiannya akan dibawa ke dalam bidang baru iaitu bioteknologi yang dijangka akan menjadi penggerak eeutama dunia,” katanya.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2015-11-03 10:23:48 daripada Administrator

  •  
  • Print