Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

STEM bantu pelajar lonjak prestasi akademik

SHAH ALAM, 24 NOV: Program pembangunan modal insan serta Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) bakal dijalankan di Selangor dalam musim cuti persekolahan tahun ini untuk disertai golongan pelajar.

Exco Pendidikan, Pembangunan Modal Insan, Sains dan Teknologi dan Inovasi, Nik Nazmi Nik Ahmad, berkata Jatawankuasa Pendidikan memberi tumpuan bagi penganjuran kedua-dua program terbabit supaya pelajar di seluruh daerah beroleh manfaat daripadanya.

pelajar

“Kita meneruskan program pembangunan modal insan supaya dapat disertai pelajar sekolah.

“Program STEM dan sebagainya juga diteruskan bagi memberi pengisian serta kesedaran kepada mereka,” katanya kepada Selangor Kini di sini, hari ini.

STEM adalah program membabitkan pendekatan disiplin dalaman dengan menerapkan konsep akademik menyeluruh di dalamnya serta digabungkan dalam aktiviti kemahiran komunikasi.

Pendidikan STEM yang berjaya membolehkan pelajar mengaitkan penggunaan Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik dalam aplikasi dunia sebenar.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2015-11-30 11:57:20 daripada Administrator

  •  
  • Print