Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

PEKAWANIS: Program Khatam dan Tadabbur Al-Qur’an dapat sambutan

PULAU KETAM, 4 MAC: Program Khatam dan Tadabbur Al-Qur’an yang membabitkan wanita di Selangor diteruskan lagi sepanjang tahun ini.

Pengerusi Pertubuhan Kebajikan Dan Amal Wanita Selangor (PEKAWANIS), Datin Seri Shamshida Taharin berkata program sejak setahun lalu itu teruskan kerana mendapat sambutan yang menggalakkan.

ds shamsida-web

“Kita lakukannya sejak tahun lalu di Kediaman Rasmi Menteri Besar setiap bulan. Alhamdulillah sambutan sangat menggalakkan dari masa ke semasa,” katanya kepada SelangorKini.

Beliau menyifatkan program itu wajar disertai oleh semua wanita kerana selain mengeratkan silaturahim mereka juga dapat menghayati dan belajar mendalami Kitab Suci Al-Quran.

“Saya rasa sangat gembira dengan sambutan diterima seperti program ini yang menyaksikan penyertaan bertambah setiap bulan.

“Kita mahu mengeratkan ukhwah dan meraikan kesamaan antara kita serta menjadikan Al-Quran sebagai pedoman hidup,” katanya.

PEKAWANIS sebelum ini giat menjalankan program kesihatan dengan ahlinya bersama pasukan paramedik pergi ke rumah penduduk terutama orang tua dan menyantuni mereka.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2016-03-07 17:12:06 daripada Administrator

  •  
  • Print