Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

30 kompaktor baru tingkat mutu kutipan sampah

KLANG, 14 OKT: Sebanyak 30 buah kompaktor baru diserahkan kepada sub kontraktor bagi mempertingkatkan mutu kualiti perkhidmatan kutipan sampah sisa pepejal di seluruh Klang.

img_20161013_174604_547

Pengurus Besar Kumpulan Darul Ehsan Berhad Waste Management (KDEBWM), Ramli Tahir berkata, penyerahan lori itu sejajar komitmen KDEBWM membawa perubahan dan pembaharuan kepada perkhidmatan kutipan sisa pepejal yang lebih efektif dan efisyen.

“Dengan penyerahan lori kompaktor baru KDEBWM bagi menggantikan lori lama milik sub kontraktor yang berusia dan uzur.

“KDEBWM yakin menyelesaikan masalah tipikal yang dihadapi kontraktor seperti lori rosak dan tumpahan air leachate,” katanya selepas Majlis Penyerahan itu.

Hadir sama Exco Kerajaan Tempatan, Pemutihan Kilang Haram dan Pembangunan Kampung Baru, Ean Yong Hian Wah dan Yang DiPertua Majlis Perbandaran Klang (MPK), Dato’ Mohamad Yasid Bidin.

Ramli berkata, kesemua lori kompaktor baru itu dilengkapi pelbagai teknologi canggih dan terkini.

Antaranya sistem pemantauan lokasi kenderaan (AVLS), kamera undur dan CCTV yang dikawal dan dipantau secara berpusat di Centralized Command Center (CCC) di Ibu Pejabat, di Plaza Perangsang.

Katanya, kesemua sistem canggih dan terkini yang terdapat pada lori kompaktor itu selaras dengan aspirasi dan inisiatif Smart Selangor.

“Konsep ini menekankan pengaplikasian kecanggihan teknologi di dalam kemudahan dan perkhidmatan yang diberikan kepada rakyat negeri termasuk di dalam pengurusan sisa pepejal,” katanya.

Sebanyak RM23 juta diperuntukkan untuk 60 lori kompaktor sampah baru.

Lapan kompaktor diserahkan sebelum ini dan 22 buah lagi akan diserahkan minggu depan.

img_20161013_175449_965

Sumber : Selangorkini

 

Kemaskini pada 2016-10-19 17:00:26 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page