Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

497 mangsa dipindah kesan air laut pasang besar

SHAH ALAM 19 OKT: Jumlah penduduk dipindahkan ke lima pusat pemindahan di sekitar Selangor kekal 497 mangsa sehingga jam 8.30 pagi ini.

14671209_1305522269479634_2811817077469677995_n

Jurucakap Unit Pengurusan Bencana Selangor berkata daripada jumlah itu, seramai 167 orang adalah penduduk dari Kampung Batu 5, Kapar, Klang yang ditempatkan di Dewan Serbaguna Datuk Ahmad Razali, Kapar.

Seramai 236 orang mangsa lagi adalah dari Kampung Tok Muda, Kapar dan 94 orang dari beberapa kampung sekitar daerah Sabak Bernam.

Mereka ditempatkan di pusat pemindahan Dewan Sungai Air Tawar, Dewan Parit Baru dan Dewan Seri Sekinchan di Sabak Bernam.

Sementara itu, Ketua Unit Pengurusan Bencana Selangor, Ahmad Fairuz Mohd Yusof berkata ban Sungai Keramat di Kampung Batu 5 yang sedang dibaiki, pecah semula ketika air pasang menyebabkan banjir di kampung berkenaan.

“Kerja-kerja pembaikan ban dilakukan secara berperingkat bergantung kepada pasang surut Sungai Puluh,” katanya dalam kenyataan.

Selain itu, Ahmad Fairuz berkata, air turut melimpah melepasi sepanjang ban di Kampung Tok Muda, namun kawasan penempatan dan jalan raya tidak dinaiki air.

Di daerah Sabak Bernam pula, beliau berkata, benteng Sungai Air Tawar yang dibaiki semalam kerana pecah, rebak semula sepanjang 200 meter.

“Benteng Sungai Tebuk Mendeleng pula dilimpahi air ketika air pasang dan terdapat keretakan pada benteng tersebut.

Bagaimanapun, keadaan selamat dan terkawal kerana penduduk telah berpindah awal ke pusat pemindahan,” katanya lapor BERNAMA.

Tambah Ahmad Fairuz, terdapat juga limpahan air laut di pesisiran Pantai Kelanang, Kuala Langat namun keadaan masih selamat.

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2016-10-19 17:31:14 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page