Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Selangor Fruit Valley dibuka secara rasmi awal 2017

MORIB, 24 OKT: Selangor Fruit Valley (SFV) akan mula dibuka secara rasmi awal 2017, kata Timbalan Pengurus Besar Kumpulan (Operasi) Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS), Mohamad Fadzil Hitam.

Beliau berkata, SFV yang berkeluasan 1,000 ekar itu masih ditambah baik dan pemuliharaan ladang ketika ini selain bertujuan pembangunan industri agro-perlancongan di kawasan itu.

“Ketika ini, kita masih giat memfokuskan usaha baik pulih SFV. Walaupun ada sedikit kelewatan, namun kita yakin SFV akan memberikan impak besar apabila siap nanti,” katanya kepada SelangorKini, di sini, baru-baru ini.

Fadzil berkata, PKPS akan berbincang dengan Tourism Selangor untuk merancakkan aktiviti SFV apabila dirasmikan nanti.

“Ia bagi menarik lebih ramai pelancong ke SFV dengan aktiviti dan program yang terbaik akan diusahakan,” katanya.

Pada masa sama, katanya, lebih 40 usahawan tani turut menyertai SFV dengan menyewa lot sekurang-kurangnya lima hingga 10 ekar.

“Kita memberikan mereka peluang menambah pendapatan dengan menyewa lot yang disediakan selain daripada yang diusahakan PKPS. Usahawan tani ini kebanyakannya mengusahakan buah-buahan dan tanaman kontan,” katanya.

SFV dikenali masyarakat setempat sebagai dusun buah-buahan yang terletak di Rawang dan antara pusat tanaman buah-buahan terbesar di Malaysia.

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2016-10-31 11:48:32 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page