Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Selangor tuan rumah kejohanan Marching Band Asia 2017

SUBANG JAYA, 13 JUL: Selangor dipilih menjadi tuan rumah bagi Kejohanan Marching Band Asia 2017 kali pertama yang diadakan pada 20 hingga 22 Julai depan.

Exco Pembangunan Generasi Muda, Sukan, Kebudayaan dan Pembangunan Usahawan, Amiruddin Shari berkata, pemilihan itu sekali gus mampu melonjakkan industri pelancongan negeri.

 

“Kami di peringkat Kerajaan Negeri bebesar hati apabila Selangor dipilih menjadi tuan rumah bagi kejohanan julung kalinya ini.

yb amir markshort-web 7“Tentunya Kerajaan Negeri mendukung sepenuhnya penganjuran program ini dalam usaha menyemarakkan lagi pelbagai program bermanfaat kepada golongan belia dan pelancongan negeri.

“Inisiatif ini juga mampu menjadi landasan terbaik kepada golongan belia berpotensi dalam kemahiran aktiviti ini untuk diketengahkan ke peringkat lebih tinggi,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media pelancaran kejohanan di Hotel Geno, yang turut dihadiri Pengarah Urusan Stix Art Production, K Ganes selaku penganjur utama kejohanan.

Untuk makluman, kejohanan itu turut didukung sepenuhnya Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), Majlis Sukan Negeri (MSN) dan Pengurusan Hotel Geno selaku penaja kediaman rasmi peserta.

NEW AJMBC LogoDalam perkembangan itu, kejohanan itu bakal disertai peserta dari negara luar membabitkan penyertaan dari Indonesia, Thailand, Hong Kong dan Malaysia.

Kejohanan melibatkan beberapa kategori terbuka, remaja dan kanak-kanak seawal lapan tahun dengan setiap pemenang bakal membawa pulang trofi kejohanan, sijil penyertaan dan ‘mata’ bagi lanjutan melayakkan diri beraksi di kejohanan antarabangsa.

Sementara itu, kejohanan bakal diadakan di beberapa vanue utama di Stadium Petaling Jaya dan Dataran Kemerdekaan Shah Alam.

Tiket-tiket mula dijual serendah RM50, RM100 dan RM130 dengan tempahan pembelian boleh dibuat menerusi ajmbctix@gmail.com atau membuat pembayaran terus di kaunter stadium.

Sumber: Selangorkini


Kemaskini pada 2017-07-13 11:50:35 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page