Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Exco, YIDE bantu mangsa kebakaran Taman Kapar Ria

berita

SHAH ALAM, 30 OGOS : Kerajaan Negeri dengan kerjasama Yayasan Islam Darul Ehsan (YIDE) menyampaikan sumbangan ‘Ad-Hoc’ wang tunai dan barang keperluan asas kepada dua buah keluarga yang terlibat dalam kebakaran di Taman Kapar Ria, baru-baru ini.

Bantuan disampaikan Exco Kesihatan, Kebajikan, Hal Ehwal Wanita dan Keluarga, Dr Daroyah Alwi dan Pengurus Operasi Bahagian Sumbangan dan Promosi YIDE, Md Arifin Jaafar.

Menghargai komitmen itu, Dr Daroyah berkata, Kerajaan Negeri konsisten memastikan rakyat yang terkesan akibat bencana atau musibah akan terus dibantu.

“Buat masa ini, mangsa kebakaran telah ditempatkan di Dewan Sri Kerayong dan InsyaAllah akan ada lagi bantuan dari pihak-pihak yang lain,” katanya.

berita

Sementara itu, turut hadir pada majlis penyampaian bantuan wakil Pihak Berkuasa Tempatan (PBT), Pihak Pengurusan Bencana Negeri Selangor dan juga Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Kapar.

Minggu lalu, kebakaran melibatkan empat unit teres terdiri daripada dua unit kosong dan dua unit berpenghuni, bagaimanapun tiada sebarang kemalangan jiwa dilaporkan.

Terdahulu, YIDE adalah sebuah agensi di bawah MAIS yang dipertangungjawabkan menjalankan aktiviti-aktiviti kebajikan di dalam negeri.

Md Arifin Jaafar berkata, agensi itu akan terus melaksanakan tanggungjawab sosial dengan memberi sumbangan dan barangan secara ‘Ad-Hoc’ kepada golongan sasaran dalam bentuk kewangan tunai dan lain-lain keperluan harian kepada mangsa-mangsa yang ditimpa musibah dan malapetaka.

“Selain memberi bantuan bencana kepada rakyat negeri Selangor, YIDE juga berperanan menguruskan hal ehwal anak yatim di negeri Selangor dan menawarkan Perkhidmatan Rawatan Hemodialisis melalui Pusat Dialisis MAIS yang mempunyai 6 cawangan dalam negeri Selangor.

“YIDE akan terus menyampaikan sumbangan kebajikan kepada rakyat negeri Selangor dalam menjadikan negeri Selangor sebuah negeri yang berkebajikan,” katanya.

( Sumber : Selangorkini )


Kemaskini pada 2017-08-30 15:00:59 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page