A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type bool

Filename: libraries/Cms_options_plugin.php

Line Number: 699

Portal Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
logo-jatalogo-suk

Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

Bahasa | English

Kerajaan Taipei tawar 150 biasiswa pendidikan anak Selangor

berita

SHAH ALAM, 7 SEPT : Kerajaan Taipei menawarkan biasiswa kepada anak Selangor bagi lanjutan pengajian pendidikan dalam bidang teknologi pintar di Taiwan.

Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali berkata, perkara itu disampaikan Kerajaan Taipei City menerusi delegasi negara itu yang diketuai Timbalan Dato’ Bandar, Lin Chin Rong.

“Taipei City bersetuju menyediakan biasiswa kepada 150 pelajar PHD dan Master yang ingin melanjutkan pengajian di Taiwan dalam bidang pengajian pintar.

“Bagaimanapun, saya dan Exco Kerajaan Negeri, Dato’ Teng Chang Khim akan meneliti untuk mewujudkan program pendidikan untuk tenaga muda kita dilatih dalam bidang ini di Taiwan.

“Satu penghormatan besar kepada Kerajaan Negeri dan tentunya kita akan terus laksanakan kemudahan dan fasiliti untuk mewujudkan persekitaran kondusif kekal di Selangor,” katanya.

berita

Beliau berkata demikian pada sidang media, sempena penganjuran Selangor International Business Summit di Setia City Convention Centre (SCCC), di sini.

Dalam perkembangan itu, Mohamed Azmin berkata, delegasi Taiwan menghantar lebih 40 penyertaan bagi meninjau prospek pelaburan dan perdangan sepanjang persidangan bermula 7 hingga 17 September itu berlangsung.

Sambutan baik itu katanya membuktikan, Selangor sebagai destinasi pilihan pelaburan serantau terbaik kini.

“Perkembangan ini mendorong Kerajaan Negeri untuk melaksanakan kemudahan bagi mewujudkan persekitaran kondusif kepada pelabur di Selangor,” katanya.

( Sumber : Selangorkini )


Kemaskini pada 2017-09-11 07:26:49 daripada

 •  
 • Print
 • Email this page