Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Kreativiti JPBD, MPSepang diiktiraf Switzerland

SHAH ALAM, 19 SEPT: Idea kreatif Jabatan Kerajaan Negeri dan Pihak Berkuasa Tempatan meningkatkan mutu perkhidmatan mendapat pengiktirafan di peringkat antarabangsa.

Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Mohd Amin Ahmad Ahya berkata, ia terbukti apabila dua PBT dan jabatan di Selangor menerima anugerah emas juga hadiah keempat, pada tahun ini.

“Di Selangor kita tidak kekurangan idea kreatif dan inovatif menerusi pelbagai pengiktirafan, tidak hanya di peringkat agensi, malah sampai ke tahap antarabangsa,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan Majlis Persada Inovasi Perkhidmatan Awam Peringkat Selangor 2017 (MPIPANS 2017), di Dewan Jubli Perak Sultan Abdul Aziz, di sini, hari ini.

Katanya, Jabatan Perancangan Bandar dan Desa Selangor serta Majlis Perbandaran Sepang meraih anugerah emas masing-masing, pada 45th International Exhibition of Inventions 2017, di Geneva, Switzerland.

Sementara itu, Majlis Perbandaran Ampang Jaya berjaya meraih tempat keempat Asean Environmentally Sustainable Cities (ESC) Award di Brunei.

Katanya, pengiktirafan di peringakat antarabangsa itu dicapai sejak 2014.

( Sumber : Selangorkini )


Kemaskini pada 2017-09-20 07:34:25 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page