Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Tingkat prospek pelancongan Selangor di Jepun

berita

SHAH ALAM, 4 OKT: Tourism Selangor dengan kerjasama Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) menjalinkan kerjasama serantau di Jepun menerusi penganjuran Expo Pelancongan 2017, di Tokyo Big Sight, 21 hingga 24 September lalu.

Pengurus Besar Tourism Selangor, Noorul Ashikin Mohd Din berkata, penganjurannya berpotensi untuk meningkatkan prospek pelancongan Selangor di negara itu.

“Industri pelancongan Selangor mempunyai banyak potensi untuk diterokai lebih jauh, terutamanya dengan rakan-rakan pelancong di Jepun.

“Dalam usaha kami untuk menjadi industri pelancongan yang aktif dan maju, kami di Tourism Selangor dan Kerajaan Selangor menyokong segala usaha oleh pemain industri tempatan membangunkan produk pelancongan menarik negeri.

“Antara inisiatif yang boleh dijalankan termasuklah produk pelancongan alam sekitar, pelancongan agro, homestay, warisan dan kebudayaan,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, kerjasama itu juga mampu menjadi platform terbaik bagi Kerajaan Selangor untuk menjalankan program pelancongan bersama untuk menarik jumlah kemasukan pelalncong lebih tinggi.

“Kempen Discover Selangor menjadi penanda aras kepada Tourism Selangor untuk mempromosikan produk-produk kepada orang ramai bagi meningkatkan jumlah pelancong dari dalam dan luar negara.

“‘Heart of Malaysia’ yang digunakan sebagai slogan untuk pelancongan negeri diyakini mampu menjadi penarik kepada promosi pelancongan.

“Kempen ini sekali gus juga menunjukkan bahawa Selangor sebagai hab pengangkutan, pembangunan, pelaburan, perniagaan, pendidikan, perubatan juga pelancongan semasa,” katanya.

( Sumber : Selangorkini )


Kemaskini pada 2017-10-05 08:57:38 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page