Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

Lebih 4,000 meriahkan Karnival Sihat Sabak Bernam

berita

SABAK BERNAM, 15 OKT: Lebih 4,000 menyertai Karnival Sihat Selangor (KSS) Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB), di Stadium Mini Sungai Besar, di sini, semalam.

Exco Kebajikan, Kesihatan, Hal Ehwal Wanita dan Keluarga, Dr Daroyah Alwi berkata, kebanjiran itu menunjukkan rakyat semakin dekat dengan aktiviti riadah dan amalan gaya hidup sihat.

Katanya, ia selaras objektif Kerajaan Negeri bagi menggalakkan aktiviti senaman yang mudah dan murah serta mampu dilakukan semua.

“Kita mahu galakkan rakyat untuk amalkan gaya hidup sihat dengan menekankan kempen jalan kaki 10,000 langkah dan berbasikal.

“Sejak empat tahun lalu, kita dapat lihat ia semakin mendapat tempat dan menerima sambutan menggalakkan dalam kalangan rakyat,” katanya kepada SelangorKini.

Daroyah berkata, program di Sabak Bernam itu merupakan penganjuran ke-lapan KSS untuk tahun ini.

“Kita ada empat lagi bagi melengkapkan jelajah KSS di kesemua 12 Pihak Berkuasa Tempatan.

“Kerajaan Negeri yakin, seperti sebelumnya, KSS akan terus menerima sambutan meriah,” katanya.

Selain acara Berjalan Kaki 10,000 Langkah, turut diadakan Program Bantuan Sihat Selangor, Kempen Derma Darah, Pemeriksaan Kesihatan Percuma dan Malam Kebudayaan.

( Sumber : Selangorkini )


Kemaskini pada 2017-10-17 07:32:11 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page