Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

MDKL galak guna semula banner dan gegantung

BANTING, 1 FEB : Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL) bersama Showa Denko Carbon (M) Sdn Bhd dengan kerjasama Kolej Komuniti Kuala Langat menganjurkan program “Guna Semula Saya” di Giant Banting, pada 10 Februari ini.

Yang Dipertuanya, Mohamad Zain A Hamid berkata, program itu bertujuan memperkasakan sikap mengamalkan konsep guna semula dalam kehidupan seharian sekali gus meminimakan pembuangan banner dan gegantung terpakai di kawasan pelupusan sampah.


 
“Program “Guna Saya Semula” adalah sebuah aktiviti yang menggunakan banner dan gegantung terpakai dengan menghasilkan beg guna semula.

“Ia selaras dengan Kempen #bebasplastik Selangor dengan matlamat mengurangkan penggunaan beg plastik sekali gus menjayakan hasrat MDKL menjadikan Kuala Langat terpelihara dan mengurangkan kesan pelepasan karbon.,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Justeru, Mohamad Zain berharap penduduk Kuala Langat hadir beramai-ramai selain berpeluang membawa pulang beg guna semula dengan mengisi borang ikrar #bebasplastik Selangor sebagai tanda sokongan terhadap pelaksanaan kempen berkenaan.

 

sumber: selangorkini


Kemaskini pada 2018-02-02 09:25:46 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page