A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php/session/sess_0jse0av88frevsv2u1vs4lknnm, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/session)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

Portal Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

Jom meriahkan Rumah Terbuka Tahun Baru Cina 24 Feb ini

berita

SHAH ALAM, 14 FEB: Seramai 11,000 pengunjung dijangka menghadiri Majlis Rumah Terbuka sempena perayaan Tahun Baru Cina peringkat Selangor yang akan diadakan pada 24 Februari (Sabtu), bertempat di Dataran Petaling Jaya.

Exco Pelaburan, Perindustrian Industri Kecil Sederhana (IKS), Perdagangan dan Pengangkutan, Dato’ Teng Chang Khim berkata, program itu akan bermula dari jam 7 hingga 10.30 malam.

“Orang ramai dijemput hadir bagi memeriahkan lagi sambutan perayaan Tahun Baru Cina ini yang padat dengan pelbagai pengisian seperti penyampaian sumbangan ‘ang pow’ kepada kanak-kanak berumur bawah 12 tahun, persembahan kebudayaan, jamuan makan dan sebagainya.

“Majlis akan dihadiri Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dan Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin yang dijadualkan keberangkatan pada jam 8 malam.

“Selain itu, turut hadir adalah Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali dan isteri, ahli-ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri, Ketua-ketua Jabatan, wakil-wakil kedutaan dan seluruh warga Selangor,” katanya dalam sidang media di Bangunan SUK di sini, hari ini.

Chang Khim berkata, pihaknya bersama Invest Selangor Berhad sekali lagi menjadi penganjur program berkenaan yang menjadi antara acara terbesar diadakan di Selangor pada tahun ini.

Katanya, bagi kemudahan orang awam ke majlis, perkhidmatan bas percuma iaitu PJ City Bus turut disediakan Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) dan stesen terpilih ke lokasi majlis.

“Di samping itu, sebanyak 5,725 tapak parkir kereta disediakan sekitar Petaling Jaya seperti di Seksyen 52, Amcorp Mall, Menara PKNS, LRT Asia Jaya dan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).

“Majlis ini mendapat kerjasama daripada Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), Tourism Selangor Sdn Bhd, Hijrah Selangor serta agensi-agensi terlibat,” katanya.

Sebarang maklumat lanjut mengenai sambutan itu boleh menghubungi sekretariat Azrul Shah Mohamad, Haslinda atau Maryani di talian 03-55102005 atau emel kepada azrul@investselangor.my, haslinda@@investselangor.my dan maryani@investselangor.my.

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2018-02-22 17:19:56 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page