Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

IKTISASS buka peluang anak muda bina kerjaya

berita berita

SUBANG JAYA, 25 MAC: Generasi muda disaran terus menggunakan peluang disediakan Kerajaan Negeri menerusi Inisiatif Kemahiran Teknikal Dan Ikhtisas Smart Selangor (IKTISASS).

Penyanyi dan pelakon, Atilia Haron, berkata program dijayakan dengan peruntukan RM52 juta itu memberi banyak manfaat khususnya kepada generasi muda dalam membina kerjaya pada masa depan.

“Program ini sangat baik dan banyak membantu anak muda untuk mendapatkan informasi baru berkaitan skim latihan ditawarkan supaya dapat disertai bagi melanjutkan pelajaran.

“Saya kira generasi muda tidak patut melepaskan peluang baik ini kerana banyak kemudahan disediakan menerusi IKTISASS,” katanya kepada SelangorKini di sini, hari ini.

Sebagai anak Selangor, katanya, beliau amat berbangga dengan program itu dan berharap ia bakal berterusan.

Katanya, IKTISASS menyediakan landasan bagi golongan sasaran mendapatkan latihan kemahiran bersesuaian dengan perkembangan teknologi masa kini.

“Sebagai artis, saya sendiri mendalami perkembangan ini dan menggunakan kemudahan media sosial bagi membina kerjaya,” kata anak kelahiran Shah Alam itu.

Atilia adalah salah seorang selebriti yang terbabit dalam program IKTISASS 2018 berlangsung di Sunway Convention Centre di sini, dari Jumaat hingga hari ini.

Majlis perasmiannya disempurnakan Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali.

IKTISASS adalah inisiatif Kerajaan Negeri bagi memberi peluang kepada millennials menggarap latihan kemahiran demi menjamin kebolehpasaran dengan pendapatan tinggi dan meningkatkan rantaian nilai modal insan.

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2018-04-09 11:10:49 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page