A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type bool

Filename: libraries/Cms_options_plugin.php

Line Number: 699

Portal Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
logo-jatalogo-suk

Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

Bahasa | English

PEMUDAH

PENUBUHAN PASUKAN PETUGAS KHAS PEMUDAHCARA PERNIAGAAN SELANGOR
(PEMUDAH Selangor)

Pendahuluan | Objektif & Focus Group | Penambahbaikan
* Muat turun Dokumen Lengkap PEMUDAH *

 

PEMUDAH SELANGOR
 

Selangor adalah negeri perindustrian dan menjadi penyumbang terbesar kepada KDNK Malaysia melebihi 21 peratus. Prestasi semasa ekonomi Selangor dianggarkan merekodkan pertumbuhan 4.5 peratus pada suku pertama tahun 2011 berbanding suku pertama 2010.

 

Kepesatan ekonomi Selangor dibuktikan lagi dengan jumlah pelaburan industri bernilai RM10.64 bilion dicatatkan pada tahun 2010 dengan 325 projek industri berteknologi tinggi dicatatkan pada tahun lepas.

 

Faktor menarik pelabur luar dan persaingan yang wujud juga merupakan persepktif yang penting dalam memastikan prestasi ekonomi sentiasa berada di tahap yang baik. Justeru, dua pihak utama iaitu kerajaan dan swasta perlu berganding bahu dan bekerjasama secara inovatif dan proaktif untuk memastikan kesinambungan kemajuan negeri Selangor. Salah satu faktor utama untuk terus berada di hadapan dalam persaingan ini ialah dengan penambahbaikan sistem penyampaian perkhidmatan (service delivery). Di atas keperluan ini, kerajaan negeri Selangor secara proaktif telah menubuhkan Pasukan Petugas Khas Pemudahcara Perniagaan Selangor (PEMUDAH Selangor) pada 19 Mac 2009.

 


Kemaskini pada 2018-01-16 15:09:12 daripada

 •  
 • Print
 • Email this page