A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type bool

Filename: libraries/Cms_options_plugin.php

Line Number: 691

Portal Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

Bayaran pinjaman HIJRAH tertangguh selesai

 

SHAH ALAM, 24 JAN: Kelewatan pembayaran pembiayaan pinjaman kepada usahawan Selangor di bawah skim mikrokredit Hijrah Selangor (HIJRAH), sudah selesai sepenuhnya.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, isu kelewatan berpunca daripada permohonan program skim itu yang berlipat kali ganda sehingga HIJRAH terpaksa mengatur semula proses pembiayaan terbabit.

“Pembayaran tertangguh ini sebenarnya tidak disengajakan, namun ia berpunca daripada peningkatan jumlah permohonan yang agak luar biasa terutama selepas Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) yang lalu.

“Oleh sebab sambutan memberangsangkan ini, kita terpaksa mengatur semula agihan pembiayaan pinjaman sehingga masuk tahun 2019,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan Majlis Perasmian Wisma KoHijrah dan Penyerahan Pembiayaan Skim Hijrah Selangor di Wisma KoHijrah, Seksyen 32, di sini, hari ini.

Bagaimanapun, beliau berkata, kesemua pemohon program skim mikrokredit yang terlibat dengan isu kelewatan itu sudah pun menerima pembiayaan pinjaman masing-masing pada hari ini.

Pada 7 Januari lalu, kira-kira 15 individu mewakili 107 usahawan Melayu cawangan Petaling Jaya Utara menuntut Kerajaan Negeri menyegerakan pembayaran pinjaman HIJRAH.

Susulan itu, Pengerusi Eksekutif Yayasan HIJRAH, Dato’ Mansor Othman memberi jaminan perkara tersebut akan diselesaikan penghujung bulan ini.


Kemaskini pada 2019-01-25 08:41:43 daripada

 •  
 • Print
 • Email this page