Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

EXCO tawar perkongsian bina lebih banyak stadium mini

 

SHAH ALAM, 17 FEB: Stadium mini di Dewan Undangan Negeri (DUN) di Selangor mampu dibina lebih banyak sekiranya perkongsian bijak yang ditawarkan Kerajaan Negeri disambut Ahli Dewan Negeri (ADN).

EXCO Pembangunan Generasi Muda & Sukan dan Pembangunan Modal Insan, Mohd Khairuddin Othman berkata, Kerajaan Negeri sedia membiayai separuh daripada kos projek membina stadium mini.

“Saya ingin memohon kerjasama dengan Yang Berhormat (YB) yang ada di depan saya ini, memang Kerajaan Negeri memperuntukan RM40,000 setiap tahun bagi setiap kawasan DUN.

“RM40,000 itu tidak banyak yang kita boleh buat, tetapi duit itu mampu membina sebuah stadium mini yang cantik dan bersesuaian sekirannya YB keluarkan sedikit duit peruntukan YB untuk bersama Kerajaan Negeri membangunkan kemudahan itu,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan Majlis Apresiasi dan Penyerahan Watikah Penggerak Belia Tempatan (PeBT) Negeri Selangor 2019 di Dewan Jubli Perak, Bangunan SUK Selangor di sini, hari ini.

Mohd Khairuddin berkata, beliau yakin perkongsian dicadangkannya itu mampu membiayai kos membina sebuah stadium dengan kemudahan asas seperti astaka dan padang yang baik.

Katanya, sekiranya usaha konsisten diteruskan, setiap DUN di Selangor masing-masing mempunyai beberapa buah stadium mini.

“Fokus saya setahun dua ini untuk meningkatkan taraf kemudahan sukan yang ada di tempat saudara.

“Sekiranya ada tapak sesuai untuk belia bersukan, boleh beritahu MSN atau terus kepada saya, kita boleh bincang elok-elok bagaimana untuk bina,” katanya lagi.


Kemaskini pada 2019-02-18 08:20:53 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page