Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

MDKS anjur Karnival Alam Sekitar dan Hari Tanah Lembab Sedunia 2019

 

KUALA SELANGOR, 21 FEB : Orang ramai dijemput menyertai Karnival Alam Sekitar dan Hari Tanah Lembab Sedunia 2019 anjuran Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS), pada 23 Februari ini.

Program yang akan dirasmikan Duli Yang Maha Mulia Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin itu, dijadualkan berlangsung jam 7.30 pagi di Taman Alam, Kuala Selangor.

Karnival itu diadakan bersemperna Hari Tanah Lembab Sedunia yang disambut 2 Februari setiap tahun diseluruh dunia.

Antara aktiviti dijalankan dalam karnival itu adalah Eco Free Market, penanaman pokok, jualan pokok, demostrasi terrarium dan aktiviti rekreasi seperti senamrobik serta mencari harta karun.

Malah, aktiviti untuk kanak-kanak turut diadakan seperti pertandingan mewarna, pengembaraan ‘Kidzania’ dan pertandingan menghias kek.

Pada masa sama, pelbagai kaunter pameran turut dibuka pada karnival tersebut.

Karnival itu adalah program kerjasama MDKS, Kerajaan Negeri Selangor, Jabatan Perhutanan, Persatuan Pencinta Alam Malaysia dan LBS Foundation.


Kemaskini pada 2019-02-22 09:13:50 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page