Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

WiFISS diperluas di hospital dan klinik seluruh negeri

 

KUALA LUMPUR, 28 FEB: Perkhidmatan jalur lebar, WiFi Smart Selangor (WiFiSS) akan diperluaskan di 11 buah hospital dan lebih 70 klinik di seluruh negeri, pada tahun ini.

Pengarah Urusan Smart Sel Sdn Bhd, Mohamad Suhaimi Mohamad Tahir berkata, pihaknya sedang bekerjasama dengan Kementerian Kesihatan bagi merealisasikan hasrat itu.

“Sebagai anak syarikat Kerajaan Negeri, kita tidak mementingkan pulangan pelaburan, sebaliknya membantu Kerajaan Negeri merealisasikan dasarnya.

“Peranan Smart Sel membantu menyediakan perkhidmatan terbaik, kita juga mempunyai penyelidikan dan pembangunan (R&D) serta produk sendiri dengan harga berpatutan,” katanya pada Forum Perniagaan, Selangor Synergies: Infrastruktur Digital, di Hotel Saujana, di sini.

Pada masa sama, beliau berkata, pihaknya menyasarkan pertambahan perkhidmatan itu kepada 4,400 ‘hotspot’, pada tahun ini dengan 3,911 kawasan ‘hotspot’ diwujudkan, setakat Januari lalu.

“Kita juga sedang mempertingkatkan kelajuan internet untuk kegunaan pengguna kepada tahap lebih memuaskan.

“Apabila mahu laksanakan wifi dengan harga pasaran, ia tidak mampan, justeru kita memperbanyakkan R&D untuk mengurangkan kos dan dalam masa sama, ‘hotspot’ lebih kuat tanpa menambah kawasan,” katanya.

Untuk rekod, sejumlah 1,143,855 pengguna WiFiSS direkodkan dalam tempoh tiga tahun sejak mula beroperasi, pada September 2015.

Katanya, jumlah itu juga dijangka meningkat kepada 1.2 juta, pada tahun ini.

 


Kemaskini pada 2019-02-28 16:00:59 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page