Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

Selangor naik taraf projek terbengkalai dengan ciri istimewa

 
SHAH ALAM, 18 JUN: Selepas hampir dua dekad terbengkalai, akhirnya projek perumahan Arcadia berjaya disiapkan apabila Kerajaan Negeri mengambil alih projek terbabit.
 
Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, lebih menarik lagi, projek membabitkan 203 unit itu dijenamakan semula sebagai rumah Idaman Warisan dengan tambahan kelengkapan seperti penghawa dingin, pemanas air, almari, televisyen, kabinet televisyen dan peti ais.
 
“Projek di Alam Perdana, Ijok ini kita namakan semula Idaman Warisan kerana dilengkapi kemudahan yang sama Rumah Idaman Selangor.
 
“Insya Allah kita akan buat penyerahan kunci pada akhir tahun ini kepada pemilik, di mana hari ini kita serahkan sebahagian daripadanya,” katanya.
 
Beliau berucap mengenai projek terbabit sebelum Majlis Menandatangani Perjanjian Usahasama Must Ehsan Development Sdn Bhd bersama Konsortium PNSB-MGB dan Majlis Idaman Warisan di Dewan Jubli Perak di sini, hari ini.
 
Amirudin berkata, rumah teres dua tingkat itu turut dilengkapi tiga bilik dan dua bilik air.
 
Kerajaan Negeri memulakan projek pemulihan projek terbengkalai ini pada 2016 menerusi Pemerbadanan Menteri Besar (MBI), LBS Bina Group Berhad (LBS) dan Worldwide Property.
 
Beliau berkata, usahasama ini menelan belanja kira-kira RM200,000 bagi setiap unit kediaman bagi menyiapkan projek terbengkalai ini.
 
Amirudin berkata, sebelum ini pembeli projek perumahan terbabit terpaksa menunggu sehingga 19 tahun susulan masalah projek perumahan berkenaan.

Kemaskini pada 2019-06-20 10:00:14 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page