Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

500 unit rumah Idaman Cahaya untuk peneroka, anak Felda

 
SHAH ALAM, 18 JUN: Kerajaan Negeri menyediakan kouta sebanyak 500 unit rumah mampu milik Idaman Cahaya untuk golongan peneroka dan anak peneroka Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda).
 
Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, sebanyak 100 unit lagi akan diserahkan kepada Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS).
 
 
“Perumahan Idaman Cahaya ini dijalankan dengan kerjasama Encorp Berhad yang sebahagiannya dimiliki Felda dan kita siapkan 500 unit khas untuk peneroka dan anak mereka.
 
“Manakala 100 unit lagi diserahkan kepada LPHS untuk program Smart Sewa dan DanaSel di bawah pentadbiran Kerajaan Negeri,” katanya.
 
Beliau berkata demikian pada sidang media di Majlis Menandatangani Perjanjian Usahasama Must Ehsan Development Sdn Bhd bersama Konsortium PNSB-MGB dan Majlis Idaman Warisan serta Majlis Silaturahmi Aidilfitri 2019 di Dewan Jubli Perak di sini, hari ini.
 
Amirudin berkata, projek usahasama ini membabitkan projek pembinaan sebanyak 1,800 unit rumah Idaman Cahaya.
 
Katanya, rumah berkeluasan 1,000 kaki persegi ini memiliki tiga bilik dan dua bilik air.
 
Lebih menarik lagi, rumah Idaman Cahaya ini turut dilengkapi televisyen, peti ais, almari, penghawa dingin di semua bilik dan pemanas air.
 
Katanya, projek ini mampu membantu golongan B40 memiliki rumah sendiri.

Kemaskini pada 2019-06-20 10:03:34 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page