Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Lima lagi usahawan terpilih sertai "SAY ASPIRE"

berita
SUBANG JAYA, 25 OGOS: Lima lagi syarikat di Selangor dipilih untuk mengikuti program ‘SAY ASPIRE’ tahun ini, bagi memajukan perniagaan dan membawa produk atau perkhidmatan mereka ke pasaran luar.

Ketua Pegawai Operasi Selangor Youth Community (SAY), Dr Mohd Zulikhwan Ayub berkata, sebanyak 154 syarikat menyertai sesi uji ‘pitching’ atau pembentangan perniagaan tahun ini.

Katanya, lima syarikat yang bertuah kali ini adalah NIQA, Palm Fiber, Potonguler, ILUVQURAN dan Citarasa Milennium selepas membentangkan idea perniagaan mereka di hadapan tujuh orang juri.

“Program yang memasuki tahun kedua penganjurannya adalah cetusan idea Duli Yang Teramat Mulia Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah.

“Tahun ini, kita berjaya menarik lebih ramai usahawan yang mahu menyertai program ini dengan peningkata lima hingga 10 peratus, malah syarikat yang menyertainya juga lebih besar berbanding taun lalu,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas sesi pembentangan idea perniagaan di Hotel Sunway Resort & Spa, di sini.

Pada masa sama, Dr Mohd Zulikhwan berkata, pihaknya gembira dengan usaha dan idea kreatif serta berinovasi yang dibawakan oleh usahawan kali ini.

“Saya berharap usahawan yang dipilih dapat memenuhi pasaran yang kita sasarkan pada kali ini, iaitu Bahrain dan China,” katanya.

SAY ASPIRE dianjurkan bagi membantu usahawan negeri ini meningkatkan perniagaan dan menembusi pasaran antarabangsa.

Ia adalah program keusahawanan selama enam bulan merangkumi latihan kewangan, strategi pemasaran serta perancangan strategik untuk menembusi pasaran luar negara.

Terdahulu, Raja Muda Selangor berkenan mencemar duli menjadi juri pada sesi pembentangan idea perniagaan itu.


Kemaskini pada 2019-08-26 14:22:43 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page