Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Semua masjid, surau di Selangor dibuka untuk solat Jumaat mulai 3 Julai

berita

SHAH ALAM, 1 JULAI: Semua masjid dan surau di negeri dibuka semula mulai 3 Julai bagi melaksanakan solat Jumaat selepas mendapat perkenan Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj.

Baginda bertitah semua rumah ibadah selain yang diumumkan sebelum ini juga dibuka bagi mendirikan solat fardu berjemaah dengan mematuhi tatacara operasi piawai (SOP).

“Jumlah kehadiran jemaah di Masjid Negeri, Masjid Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong dan Masjid Raja Haji Fi Sabilillah, Cyberjaya ditetapkan kepada 1,000 orang tidak termasuk pegawai dan ahli jawatankuasa (AJK).

“Bagi masjid lain maksimum jemaah 500 orang tidak termasuk pegawai dan AJK tertakluk kepada kapasiti masjid,” titah baginda dalam kenyataan hari ini.

Sultan Sharafuddin bertitah jumlah kehadiran bagi surau kebenaran solat Jumaat dan solat fardu pula ditetapkan kepada 40 orang tidak termasuk pegawai dan AJK.

Baginda turut bertitah ibadah korban sempena Hari Raya Aidiladha kekal dilaksanakan di masjid sahaja.

-Selangorkini


Kemaskini pada 2020-07-01 17:09:55 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page