Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Keluarga berpendapatan rendah digalak mohon HPIPT

 

SHAH ALAM, 27 OGOS: Anak Selangor dari keluarga berpendapatan RM5,000 ke bawah digalakkan memohon Hadiah Pengajian Institut Pengajian Tinggi (HPIPT).

Dato’ Menteri Besar berkata program yang lebih dikenali dengan Hadiah Masuk Universiti itu menawarkan insentif RM1,000 buat keluarga berkelayakan.

“Kerajaan Negeri memperuntukkan 14 peratus daripada keseluruhan Belanjawan Selangor 2020 untuk pendidikan kerana pendidikan sangat penting bagi Selangor bagi membina masyarakat maju selaras dengan agenda Negeri Pintar Perdana ASEAN 2025,” kata Dato’ Seri Amirudin Shari menerusi Facebook.

Beliau berkata permohonan boleh dibuat di laman sesawang hpipt.selangor.gov.my sebelum 11 September 2020 menerusi pautan https://hpipt.selangor.gov.my/portalv1.

HPIPT dilaksanakan sejak 2008 bagi pelajar daripada keluarga berpendapatan RM3,000 ke bawah sebelum ini untuk melanjutkan pengajian ke institusi pengajian tinggi awam atau swasta.

Bagaimanapun, ia ditambah baik dengan menaikkan pendapatan isi rumah.


Kemaskini pada 2020-09-02 08:33:42 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page