Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Polis Selangor manfaat kenderaan kawal persisiran pantai

 

SHAH ALAM, 28 OKT: Polis Selangor akan menggunakan luncur jet dan basikal elektrik untuk mengawal persisiran pantai seluruh negeri bagi mengekang kemasukan Pendatang Asing Tanpa Izin (Pati) ke Malaysia.

Ketua Polis Selangor berkata walaupun ada kemasukan dan tangkapan warga asing di Sungai Besar, Kuala Selangor, Banting serta Pulau Ketam pihaknya tetap akan meneruskan rondaan bagi mencegah kegiatan tersebut daripada berleluasa.

“Semua kenderaan ini kita akan tempatkan di pos-pos Pasukan Gerakan Am (PGA) di persisiran pantai. Kita ada 18 pos dan akan agih-agihkan. Kita akan buat rondaan untuk mencegah pencerobohan Pati.

“Luncur jet ini kita akan tempatkan di pos-pos Marin untuk mereka buat rondaan untuk mengesan Pati yang mendarat. Kita ingin mencegah (kemasukan warga asing),” kata Datuk Noor Azam Jamaludin ketika sidang media di Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah hari ini.

Beliau yang berterima kasih kepada Kerajaan Negeri atas sumbangan berkenaan berkata kenderaan tersebut merupakan keperluan mendesak kerana kebanyakan luncur jet milik polis ditempatkan di Sabah.

Sumbangan diserahkan Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari terdiri daripada lapan buah luncur jet dan 18 unit basikal elektrik yang akan digunakan dalam Op Benteng bagi memantau sebarang cubaan menceroboh sempadan.


Kemaskini pada 2020-11-09 14:08:13 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page