Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Covid-19: Saringan pekerja sumbang kes tertinggi di Klang

berita

SHAH ALAM, 17 DIS: Klang terus merekodkan bilangan kes Covid-19 tertinggi sebanyak 297 jangkitan daripada 481 kes yang dilaporkan di Selangor semalam.

Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) memaklumkan sebanyak 150 kes dikesan di mukim Kapar, manakala 147 lagi di mukim Klang dengan 240 daripadanya melalui saringan pekerja.

Petaling pada keduudukan kedua mencatatkan 64 kes iaitu mukim Damansara (43), Petaling (11), Bukit Raja (enam) dan Sungai Buloh (empat).

“Hulu Langat pula merekodkan 62 kes dengan 38 daripadanya di mukim Kajang, Ampang (13), Cheras (lapan) dan Semenyih (dua).

“Sebanyak 23 kes dilaporkan di Gombak, 10 daripadanya di mukim Batu, Kuang (lima), Hulu Kelang dan Rawang masing-masing dua serta empat jangkitan import,” menurut agensi itu di Facebook.

Jabatan itu melaporkan sebanyak 12 kes di Kuala Langat, Kuala Selangor (sembilan), Sabak Bernam (lapan) dan Sepang (dua).

Sehingga 12 tengah hari semalam, seramai 100 pesakit negeri ini pulih menjadikan jumlah sembuh sebanyak 14,930kes, manakala angka kematian meningkat 35 orang.

-Selangorkini


Kemaskini pada 2020-12-21 19:10:02 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page