Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

SPAN: Pengagihan air berjadual peringkat ke-4 dilaksana sehingga 30 April

SHAH ALAM 1 APRIL: Pengagihan air berjadual peringkat keempat di Lembah Klang yang bermula Jumaat ini akan membabitkan 620,237 pintu rumah di sembilan wilayah.
Pengerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) Datuk Ismail Kasim berkata sembilan wilayah terbabit ialah Gombak, Petaling, Klang/Shah Alam, Kuala Selangor, Hulu Selangor, Kuala Lumpur, Kuala Langat, Hulu Langat dan Sepang.
penjadualan air seluruh selangor


Peringkat keempat ini yang akan dilaksana sehingga 30 April membabitkan 6.7 juta penduduk di Selangor dan Kuala Lumpur.
Katanya kaedah pengagihan dikekalkan iaitu setiap zon menerima bekalan air selama dua hari diikuti dengan dua hari catuan.
Beliau berkata agihan berjadual itu berikutan paras air di empangan utama di Selangor masih rendah kerana kadar hujan yang turun di kawasan tadahan sejak 16 Mac lepas adalah sedikit.
Menurut Datuk Ismail Peringkat Pertama Pengagihan Air Berjadual yang bermula pada 27 Feb bagi kawasan Hulu Langat, Kuala Langat dan Sepang akan diteruskan kerana Loji Rawatan Air (LRA) Cheras Batu 11 dan Bukit Tampoi masih ditutup berikutan kandungan amonia di dalam sungai masih tinggi.
Untuk jadual sila lihat: PELAN CATUAN KEEMPAT_versi 14_2

Sumber: www.selangorku.com

Kemaskini pada 2014-04-14 10:54:08 daripada Administrator

  •  
  • Print