Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

DYMM Sultan: Terus kekalkan Selangor negeri termaju, selesa, selamat

SHAH ALAM 7 APRIL : DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah hari ini bertitah agar Selangor dapat terus mengekalkan kedudukannya sebagai negeri termaju di Malaysia.
Titah Baginda, Kerajaan Negeri juga perlu menjadikan negeri ini sebagai antara negeri paling selesa dan selamat untuk dikunjungi.
dns


“Beta berharap semua wakil rakyat dapat hadir pada setiap sesi sidang dan bangun berhujah dengan memberi cadangan dan pendapat yang bernas.
“Ini demi kebaikan rakyat di setiap kampung, mukim, daerah dan di seluruh negeri yang kita kita kasihi,” titah Baginda Sultan semasa merasmikan Majlis Pembukaan Mesyuarat Pertama Penggal Kedua Sidang Dewan Negeri Selangor (DNS) kali ke 13 bagi tahun 2014.
Terdahulu, Baginda berkenan melakukan pemeriksaan kawalan kehormatan utama di Dataran Kawad di hadapan bangunan SUK di sini pagi tadi.
Baginda kemudiannya berangkat masuk ke bangunan dengan DNS dengan diiringi Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Speaker DNS, Hannah Yeoh.
Antara lain, Baginda turut memuji komitmen berterusan Kerajaan Negeri di bawah pimpinan Abdul Khalid dalam memacu perkembangan ekonomi negeri di samping memelihara kebajikan rakyat.
“Beta gembira nilai pelaburan pada tahun 2013 di negeri Selangor terus meningkat iaitu RM 9.8 billion.
“Bilangan projek pula sebanyak 228 dan menyediakan lebih 200,000 peluang pekerjaan dalam pelbagai sektor,” titah Baginda lagi.


Sumber: www.selangorku.com

Kemaskini pada 2014-04-14 11:03:23 daripada Administrator

  •  
  • Print