Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Tapak perniagaan Uptown Seksyen 24 Shah Alam siap 15 Mei

SHAH ALAM, 6 APRIL: Pembangunan semula tapak perniagaan sementara Uptown Seksyen 24 Shah Alam siap pada 15 Mei selepas berlaku kelewatan akibat masalah teknikal.

Exco Pembangunan Usahawan, Amirudin Shari berkata, konsultan lantikan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) mengesorkan agar melaksanakan pengukuhan tapak bagi mengelakkan berlaku banjir.

“Kelewatan ini berlaku sebab kita nak bagi ruang untuk pembukaan sekolah pada Januari lepas.

“Apabila kita mulakan (kerja) pada bulan Januari, ada masalah teknikal dicadangkan PKNS dengan mereka melantik konsultan dan ada penambah baikkan untuk keselesaan dan keselamatan terhadap kawasan sementara,” katanya kepada Selangor Kini.

Difahamkan Kerajaan Negeri bermesyuarat bersama persatuan peniaga pada akhir Februari atau awal Mac.

Jelas Amirudin, Kerajaan Negeri sebelum ini memberikan bantuan termasuk pinjaman MiMBAR dan beliau sendiri turun melihat perkembangan projek itu yang mengalami kebakaran pada Oktober 2014.

Semalam beberapa peniaga mahu Kerajaan Negeri dapat mempercepatkan pembinaan khemah sementara untuk mereka berniaga.

http://bm.selangorku.com


  •