Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Adun: Pantau kerja pembinaan laluan pejalan kaki Jalan Utara PJ

PETALING JAYA, 24 JUN: Adun Bukit Gasing, R Rajiv mendesak Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) mengambil tindakan segera membuat pantauan dalam proses menyiapkan laluan pejalan kaki sepanjang Jalan Utara, Petaling Jaya.

Rajiv berkata, laluan itu sangat penting kepada orang ramai untuk ke tempat kerja atau kolej kerana berhampiran LRT Asia Jaya dan perhentian bas.

Rajiv a“Kontraktor yang dilantik MBPJ untuk projek sistem jalan sehala bertanggungjawab mengorek laluan pejalan kaki itu hampir sebulan lalu tetapi sehingga kini tiada sebarang penambahbaikan.

“Seharusnya, kontraktor mengatur kaedah kerja yang lebih efisyen sebelum membuat keputusan mengoreknya dan segera membuat jalan yang baru,” katanya, di sini.

Beliau juga menggesa kontraktor mempercepatkan kerja penambahbaikan laluan itu kerana melibatkan keselamatan orang awam.

“Terutama bagi pengguna Orang Kelainan Upaya (OKU) dan warga emas. Saya juga menerima lebih 10 aduan pengguna yang menyatakan kebimbangan keselamatan mereka menggunakan laluan itu,” katanya.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor 


Kemaskini pada 2015-06-30 15:44:24 daripada Administrator

  •  
  • Print