Tetapan Semula Kecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

PEJABAT DAERAH DAN TANAH KLANG

Klang Daerah Impian, Makmur & Berwawasan
SELANGOR MAJU BERSAMA
office-icon

 

selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
PEJABAT DAERAH/TANAH KLANG

KAJIAN KEPUASAN PELANGGAN

KLIK/SCANqr-code


ADUAN / MAKLUMBALAS KLIK/SCAN
qrcode-aduan

“Pulanglah adik...mama rindu pada adik...”

image
KLANG 18 JULAI 2014 - “Pulanglah adik...mama rindu pada adik...,” demikian rintihan Noor Azean Abu, 34, terhadap anak bongsunya yang sehingga semalam gagal dikesan.

 Anak bongsu daripada tiga beradik, Muhammad Shazrif Iqmal Azmi, 9, atau dipanggil adik gagal dikesan selepas keluar bersolat tarawih di surau berhampiran rumahnya di Pangsapuri Palma, Taman Botanic, Bukit Tinggi 2, sekitar jam 11 malam kelmarin.

 Noor Azean berkata, selepas selesai solat tarawih, adik ada pulang ke rumah beberapa minit dan sempat bersembang dengannya.

“Sekitar jam 10.50 malam, adik minta izin saya untuk ke surau ikut kawan-kawannya cuci pinggan. Itu sudah biasa bagi kanak-kanak di sini bantu cuci pinggan.

“Saya berat hati nak benarkan dia pergi hingga dua kali saya tolak pintu utama nak halang dia. Tapi  akhirnya saya benarkan dia pergi selepas dia merayu beberapa kali,” katanya ketika ditemui Sinar Harian di kediamannya, semalam.

 Adik yang rajin ke surau untuk solat tarawih dengan dua abang, biasanya pulang sekitar jam 11.05 malam.

“Tapi hingga jam 11.30 dia tidak balik. Risau berlaku sesuatu saya dan suami bertanyakan jiran-jiran terdekat dan rakan-rakan adik tapi tak ada seorang pun nampak dia. Suami dan rakan-rakan segera menjejaki adik di kawasan berdekatan tapi tak jumpa juga,” katanya.

 Kerisauannya bertambah apabila mengenangkan adik mempunyai penyakit asma.

“Saya gagahkan diri ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) dengan menunggang motosikal seorang diri sebab nak cari adik sekitar jam 3 pagi. Saya tunggu tiga jam di depan wad kecemasan kalau ternampak kelibat pesakit yang mungkin adik dimasukkan ke situ. Itupun gagal juga,” katanya.

 Hati si ibu makin resah mengenangkan keselamatan adik apatah lagi selepas penduduk memaklumkan ternampak kelibat kereta jenis Welfire hitam mundar-mandir di sekitar pangsapuri beberapa hari sebelum adik hilang dan juga sejam sebelum adik hilang.

“Saya harap adik selamat,” katanya yang membuat laporan Polis di Balai Bukit Tinggi dua jam kemudiannya.

 Sesiapa yang mempunyai maklumat berhubung adik yang berbaju T jersi hitam dan seluar biru ketika keluar rumah diminta menghubungi Noor Azean di talian 012-6456307 atau Balai Polis berdekatan.

Kemaskini pada 2016-05-20 12:51:02 daripada Admin ICT

 •  
 • Print
 • Email this page