A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php/session/sess_2a2nv9cf5e6ie0g2qsiv1bcl99, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/session)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

Portal Rasmi PDT Klang Latar Belakang
Tetapan Semula Kecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
    T
    T
    T
    T
Portal Rasmi
PEJABAT DAERAH/TANAH KLANG
Klang Daerah Impian, Makmur & Berwawasan
SELANGOR MAJU BERSAMA

 

selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
PEJABAT DAERAH/TANAH KLANG

KAJIAN KEPUASAN PELANGGAN

KLIK/SCAN


ADUAN / MAKLUMBALAS KLIK/SCAN

ADUAN PENCEROBOHAN / PENYALAHGUNAAN TANAH KERJAAN SCAN

Latar Belakang

      

 

KOMPLEKS PEJABAT DAERAH / TANAH KLANG 


 

 

   

Pada asalnya, Pejabat Daerah / Tanah Klang beroperasi di Kompleks Jabatan - Jabatan Kerajaan di Jalan Kota, Klang yang kini telah ditadbir urus oleh Pejabat Agama Islam Daerah Klang (PAID). Selari dengan arus perkembangan dan cabaran pada masa kini, maka Kerajaan Negeri Selangor telah meluluskan pembinaan Kompleks Pejabat Daerah / Tanah Klang bagi menangani masalah ruang kerja, pertambahan kakitangan dan beban tugas. Kompleks ini telah dibina ini di atas tapak berkeluasan 13.475 ekar serta dilengkapi dengan Dewan Serbaguna, Surau dan Taska. Selain daripada itu, Rumah Banglo Pegawai Daerah Klang dan Orang Besar Daerah Klang turut berada di dalam kawasan kompleks ini.

 

 

 

Lokasi Pejabat Daerah / Tanah adalah amat strategik serta mempunyai pemandangan panorama dari Persiaran Kota menuju ke Pelabuhan Klang dan merupakan mercu tanda di kawasan ini, manakala lokasi Dewan, Surau dan Taska diletakkan di kawasan belakang kerana tidak melibatkan pengurusan dengan masyarakat tetapi lebih kepada kegunaan kakitangan kerajaan, Majlis Perasmian Kompleks Pejabat Daerah / Tanah Klang ini telah disempurnakan oleh Duli Yang Maha Mulia Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al - Haj pada 29 Mac 2010 yang lepas, maka dengan ini bermulalah era baru dalam sejarah pentadbiran Pejabat Daerah / Tanah Klang.