WEB MOBIL  [ x ]

qr code
W3C
Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T

 

   
jata
Selangor title                                                                              
Soalan Lazim
 


 

Hubungi
Kami 

 


 


Aduan dan
Maklum Balas

 


 


Peta Laman
 

Arkib Berita

Arkib Berita  
    
TAHUN 2014
Giat Popularkan 4 Pantai Lagi

MORIB - Bagi merealisasikan usaha menjadikan kawasan pantai di Kuala Langat sebagai antara lokasi tarikan pelancongan  negara ini, Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL) meminta kerajaan menimbangkan untuk memasukkan permohonan tambahan peruntukan bagi empat pantai dalam Rancangan Malaysia ke-11 (RMK-11).

Jika Ada Aduan, Kami Akan Siasat

BANTING - Pejabat Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (PPDNK) Daerah Sepang dan Kuala Langat tidak menerima aduan mengenai penjualan produk makanan yang meragukan di sekitar Banting susulan penjualan bihun cap masjid yang tersebar sebelum ini.

Hancur luluh hati saya

BANTING - "Hancur luluh hati saya tengok semuanya hangus terbakar..." kata seorang isteri yang sebak apabila mendapati set sofa dan kelengkapan perabot lain termasuk televisyen hadiah dari suami sempena ulang tahun perkahwinan musnah dalam kebakaran kira-kira jam 1.30 petang, kelmarin.
 
Kampung Batu 9 Kuala Langat dapat peruntukan bina masjid baru
KUALA LANGAT, 7 DIS: Peruntukan bagi membina masjid baru di Kampung Batu 9 Kebun Baru, di sini, dijangka akan dimasukan dalam Belanjawan 2016

 
TAHUN 2015
Lelaki maut dihempap pokok di Telok Datok.

KUALA LANGAT: Hujan lebat dan angin kencang di sini, petang tadi mengakibatkan seorang lelaki maut dihempap pokok yang tumbang. Dalam kejadian pada jam 2.30 petang 

Ladang babi curi air terawat, Syabas rugi RM77,000 

KUALA LANGAT, 3 MAC 2015: Sebuah ladang ternakan babi yang beroperasi sejak 16 tahun lepas di sini diserbu Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) hari ini kerana didakwa melakukan 

Pengawal keselamatan maut ditetak.

BANTING,3 MAC 2015 : Seorang pengawal keselamatan warga tempatan berumur 50 tahun mati ditetak oleh sekumpulan empat lelaki dalam kejadian di Teluk Panglima Garang, hari ini.

Kuala Langat catat 194 kes denggi, 1 kematian awal 2015

KUALA LANGAT, 7 FEB: Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL) mengambil peluang menganjurkan program gotong-royong perdana dengan kerjasama agensi kerajaan, persatuan pengilang dan orang awam selaras dengan hasrat Kerajaan Negeri untuk membasmi masalah denggi di Selangor, hari ini .


 

Letupan kuari punca rumah retak

KUALA LANGAT,10 Jun 2015 – Rumah retak, jalan rosak, debu dan habuk berterbangan ditambah bunyi bising setiap kali aktiviti letupan kuari dijalankan.


Bertarung Rebut Kejuaraan Karom

BANTING - Seramai 70 peserta dan 30 kumpulan menyertai Kejohanan Karom Terbuka Kuala Langat 2015 yang berlangsung di Dewan Kompleks Majlis Daerah Kuala Langat, Ahad lalu.


 

Kena Saman Walau Ada Tiket

BANTING - Pihak konsesi mesin cetakan tiket parkir kenderaan di kawasan seliaan Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL) disarankan melakukan pemeriksaan peralatan mereka kerana pelbagai aduan daripada pengguna diterima.


 

Laluan Alternatif masih boleh digunakan

TELOK PANGLIMA GARANG - Laluan alternatif ke Pusat Pengumpulan Hasil Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) Kuala Langat di Telok Panglima Garang masih lagi dibuka kepada orang awam untuk menggunakannya.


  

Kemaskini pada 2016-06-13 15:48:54 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

 PEJABAT DAERAH / TANAH KUALA LANGAT  
 BUILDING

Persiaran Sultan Abdul Aziz Shah,

Kota Sri Langat (Sungai Sedu), 42700 Banting,

Kuala Langat, Selangor Darul Ehsan.

No. Tel: 03-31822555  No. Fax: 03-31872011

Emel: klangat[at]selangor[dot]gov[dot]my 

Paparan terbaik menggunakan:
IE9 Ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome 1280 x 720 ke atas

 

 | Hak Cipta | Penafian | Dasar Privasi & Keselamatan |

 

Hari IniHari Ini86
Jumlah PelawatJumlah Pelawat1039161
Total count : 1038161 Tarikh Kemaskini18-05-2021