hubungi-kami

Hubungi
Kami

faq

Soalan
Lazim

maklumbalas

Aduan &
MaklumBalas

peta-laman

Peta
Laman

webmail

Webmail
 

Berita Harian - 10 Julai 2018 - Kes Adam Rayqal: Pengasuh disambung reman 7 hari

image

GOMBAK: Pengasuh wanita berusia 33 tahun yang juga suspek utama kes bayi lelaki berusia lima bulan ditemui mati di rumah pengasuh di Kampung Nakhoda, di sini disambung reman selama tujuh hari lagi.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Ali Ahmad berkata, seorang lagi suspek berusia 36 tahun bagaimanapun dibebaskan dengan jaminan polis.

"Mahkamah Majistret Selayang melanjutkan tempoh tahanan bermula Rabu hingga 17 Julai ini," katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

Terdahulu, pengasuh itu bersama-sama lagi seorang wanita berusia direman selama tujuh hari bagi membantu siasatan kes bunuh bayi Adam Rayqal Mohd Sufi.

Tempoh tahanan reman mereka berdua berakhir hari ini.

Pada 3 Julai lalu, Adam Rayqal dilaporkan hilang dari rumah pengasuhnya sebelum mayatnya ditemui anggota polis di dalam bahagian sejuk beku peti ais di rumah sama pada hari kejadian.

Susulan itu, pengasuhnya dan seorang lagi wanita ditahan pada hari sama dan direman selama tujuh hari bagi membantu siasatan kes kematian bayi berkenaan.

Hasil bedah siasat pakar forensik Hospital Kuala Lumpur mendapati punca kematian Adam Rayqal adalah akibat pendarahan dalaman di bahagian otak dengan kesan retak di bahagian tempurung kepala.


  •  
  • Print
  • Email this page