hubungi-kami

Hubungi
Kami

faq

Soalan
Lazim

maklumbalas

Aduan &
MaklumBalas

peta-laman

Peta
Laman

webmail

Webmail
 

Berita 2020

BERITA "ONLINE" / ATAS TALIAN


BERITA JANUARI


01 Januari 2020 - Sinar Harian - Penumpang Hidu Bau Asap Sebelum Bas Terbakar  
SELAYANG - Beberapa penumpang terhidu bau asap sebelum bas henti-henti dinaiki mereka mula berasap dan terbakar petang tadi.


02 Januari 2020 - Sinar Harian - Bas Terbakar di Selayang Bukan Milik Rapid Bus
KUALA LUMPUR - Rapid Bus Sdn Bhd (Rapid Bus) menafikan bas henti-henti yang terbakar di Selayang petang semalam milik syarikatnya.


24 Januari 2020 - Sinar Harian - Selangor Tawar Alternatif Pendek Luluskan Pembangunan Tanah
BATU CAVES - Kerajaan negeri menawarkan kaedah alternatif 'fast track' bagi kelulusan permohonan pembangunan tanah di Selangor.Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berkata, ia melibatkan proses kelulusan kebenaran merancang, pelan bangunan dan pelan infrastruktur sebagai salah satu inisiatif merancakkan pembangunan di Selangor.


24 Januari 2020 - Sinar Harian - Harga Ambang Hartanah Warga Asing Diturunkan 
BATU CAVES - Kerajaan negeri Selangor menetapkan harga ambang pembelian hartanah bagi warga asing dikurangkan kepada RM1.5 juta bagi hartanah jenis strata dan RM2 juta bagi unit rumah bertanah (landed property).


24 Januari 2020 - Sinar Harian - Kemudahan Pasar Pagi Selayang Dipertingkat : MB Selangor 
SELAYANG - Beberapa perkhidmatan dan kemudahan di Pasar Pagi Selayang Baru perlu dipertingkat bagi menjamin keselesaan peniaga dan pengunjung yang datang ke bangunan tersebut.


 


BERITA FEBRUARI


05 Februari 2020 - Sinar Harian - KPKT Lulus 18 Projek Penyelenggaraan Perumahan di Selayang  
RAWANG - Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) meluluskan peruntukan RM5 juta untuk 18 projek penyelenggaraan perumahan di kawasan Majlis Perbandaran Selayang (MPS).


 


BERITA MAC


 


BERITA APRIL


15 April 2020 - Sinar Harian - Suspek Edar Dadah Dalam Bungkusan Roti Canai Di berkas 
GOMBAK – Seramai lima individu termasuk dua wanita ditahan kerana dipercayai terlibat dengan pengedaran dadah dalam bungkusan roti canai.
12 April 2020 - Sinar Harian - Medibot Bantu Saring Pesakit Covid-19 Secara Jarak Jauh
GOMBAK - Sekumpulan pensyarah dan penuntut Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) bekerjasama mencipta robot dikenali sebagai 'Medibot' sebagai alat untuk melakukan ujian saringan kesihatan terhadap pesakit koronavirus (Covid-19).

10 April 2020 - Sinar Harian - PKP : Tiga Jalan di Selayang Di tutup
GOMBAK - Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak menutup tiga jalan sekitar Selayang sebagai langkah mengawal keselamatan dan pematuhan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).


 


BERITA MEI


13 Mei 2020 - Sinar Harian - Jurujual Didenda RM1,000 Gara-Gara Berborak Selepas Beli Makanan 
SELAYANG - Gara-gara berborak dengan rakan selepas membeli makanan di sebuah restoran semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) fasa empat, seorang jurujual wanita didenda RM1,000 oleh Mahkamah Majistret di sini hari ini.


11 Mei 2020 - Sinar Harian - MPS Wajibkan Penyewa, Pekerja Pasar Awam Jalani Saringan
SELAYANG - Majlis Perbandaran Selayang (MPS) mewajibkan penyewa dan pekerja di semua pasar-pasar awam bawah seliaan pihak berkuasa tempatan (PBT) itu menjalani ujian saringan koronavirus (Covid-19).


03 Mei 2020 - Sinar Harian - Pasar Selayang Hanya Dibuka 16 Mei
KUALA LUMPUR - Pasar Harian Selayang yang sepatutnya dibuka kembali Selasa ini akan ditunda kepada 16 Mei depan.


 


BERITA JUN


19 Jun 2020 - Sinar Harian - Kes Scam Di Gombak Meningkat
GOMBAK - Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak mencatatkan peningkatan kes penipuan atas talian (scam) dengan jumlah kerugian sebanyak RM7. 4 juta tahun ini berbanding RM909, 000 pada tahun sebelumnya.


29 Jun 2020 - Sinar Harian - Selangor Tumpu Pelancong Domestik
BATU CAVES - Kerajaan Selangor akan memberi tumpuan kepada sektor pelancongan domestik bagi fasa awal Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) bermula 10 Jun lalu.


 


BERITA JULAI


11 Julai 2020 - Sinar Harian - Covid-19 : Akhirnya Gombak Ditakrif Zon Hijau
SHAH ALAM - Setelah lebih tiga bulan ditakrif sebagai zon merah dan kuning, daerah Gombak akhirnya di kategori zon hijau sifar kes aktif wabak koronavirus (Covid-19).


16 Julai 2020 - Sinar Harian - Bergelut Ketika Pemeriksaan Polis
GOMBAK - Seorang lelaki yang ditahan bertindak agresif apabila bergelut dengan anggota polis dalam kejadian di kawasan kuil di Batu Caves, di sini semalam.


17 Julai 2020 - Sinar Harian - Tanah runtuh di Jalan Gombak Lama
GOMBAK - Cerun bukit berketinggian lebih lima meter di Jalan Gombak Lama menghala ke Genting Highlands di sini, runtuh menyebabkan jalan itu terpaksa ditutup untuk kerja-kerja pembersihan, hari ini.


21 Julai 2020 - Sinar Harian - Wanita Mati Dibunuh di Ladang Kelapa Sawit
GOMBAK - Seorang wanita warga asing ditemui mati dibunuh di ladang kelapa sawit di Kundang di sini semalam.
Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Arifai Tarawe berkata, pihaknya menerima panggilan daripada seorang lelaki yang memaklumkan menemui mayat wanita berusia 40-an di sebuah rumah dalam ladang tersebut pada jam 6 petang.


 


BERITA OGOS


03 Ogos 2020 - Sinar Harian - Gangguan Bekalan Air 25 Jam di Gombak Bermula 11 Ogos
KUALA LUMPUR - Sebanyak 20 kawasan di Wilayah Gombak bakal berdepan gangguan bekalan air berjadual untuk tempoh 25 jam bermula 11 sehingga 12 Ogos ini susulan henti tugas sementara di Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Gombak.


 


BERITA SEPTEMBER


21 September 2020 - Sinar Harian - Cemar Sungai Gong : Reman Empat Beradik Dilanjut Lima Hari
KUALA LUMPUR - Tempoh reman terhadap empat pengurus kilang yang merupakan adik-beradik disyaki terlibat isu pencemaran Sungai Gong, Rawang Selangor dilanjutkan lima hari bermula esok hingga Selasa depan.


15 September 2020 - Sinar Harian - Cemar Sungai Gong : Lima Termasuk Empat Beradik Didakwa
SELAYANG - Empat ahli lembaga pengarah dan seorang pengurus sebuah syarikat membaiki jentera berat dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Selayang di sini hari ini berhubung kes pembuangan bahan berbahaya ke dalam Sungai Gong, Rawang, baru-baru ini.


13 September 2020 - Sinar Harian - Ibu, Bayi Cedera Dihempap Struktur Rumah
GOMBAK - Seorang wanita dan bayi lelakinya yang berusia dua bulan cedera dihempap struktur rumah yang runtuh dalam kejadian di Jalan Berlian 8, Kampung Wira Damai di sini semalam.


 


BERITA OKTOBER


 

 


BERITA NOVEMBER


24 November 2020 - Sinar Harian - Pencerobohan Tanah Kerajaan, Rizab Sungai Diambil Tindakan
RAWANG - Kerajaan Selangor melaksanakan perobohan struktur haram yang beroperasi tanpa kebenaran di atas tanah kerajaan dan rizab sungai.


30 November 2020 - Sinar Harian - Polis Berkas Ketua Kumpulan Kongsi Gelap Geng 36 Selayang
GOMBAK - Polis menumpaskan kumpulan kongsi gelap Geng 36 Selayang setelah menangkap ketua kumpulan yang dikenali sebagai Malik di sebuah rumah di Damansara, Petaling Jaya pada 31 Oktober lalu.

 


 


BERITA DISEMBER


01 Disember 2020 - Sinar Harian - Premis Haram Ceroboh Tanah Kerajaan Diroboh
RAWANG - Sebuah premis stor dan bengkel jentera berat yang beroperasi secara haram di pinggir Sungai Rawang dirobohkan menerusi satu operasi bersepadu yang dilaksanakan hari ini.


03 Disember 2020 - Sinar Harian - Rayuan Kilang Haram Ditolak
RAWANG - Lebih 10 pengusaha kilang tampil membuat rayuan supaya tidak dikenakan tindakan penguatkuasaan kerana beroperasi berhampiran Sungai Rawang.


06 Disember 2020 - Sinar Harian - Penduduk Taman Kemensah Heights Bantah Projek Pangsapuri
AMPANG - Penduduk-penduduk Taman Kemensah Heights di sini menolak cadangan pembangunan projek dua pangsapuri kerana dibimbangi mendatangkan impak buruk terhadap kesejahteraan mereka di situ.


08 Disember 2020 - Sinar Harian - Tiga Lagi Premis Haram Dirobohkan
RAWANG - Walaupun beberapa kali diberi notis arahan supaya mengosongkan kawasan, namun tiga premis haram yang dibina di atas tanah kerajaan berhampiran Sungai Rawang di sini tetap degil dan meneruskan operasi perniagaan.


10 Disember 2020 - Sinar Harian - Fasa Pertama Roboh Struktur Haram Tepi Sungai Rawang Selesai
RAWANG - Fasa pertama operasi perobohan struktur haram yang beroperasi atas tanah kerajaan dan rizab sungai di sekitar Rawang selesai selepas baki dua lagi premis diambil tindakan hari ini


 

 
 
 
 

Kemaskini pada 2023-03-02 12:39:06 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page