Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

Rancang tambah tiga lokasi pelancongan agro tahun depan

Selangorkini

 

SEPANG, 24 NOV: Selangor merancang untuk menambah tiga lagi lokasi pelancongan agro pada tahun depan bagi merancakkan pembangunan pertanian di negeri ini.

EXCO Insfrastruktur dan Kemudahan Awam, Pemodenan Pertanian dan Industri Asas Tani, Ir. Izham Hashim berkata setakat ini terdapat dua lokasi pelancongan agro iaitu Pesta Udang Galah di Sabak Bernam dan Pesta Memancing di Bagan Lalang, Sepang.

“Kedua-dua aktiviti ini akan ditambahbaik sepanjang 2020 bagi membolehkan ia dikenali tidak kira dalam kalangan pelancong tempatan mahupun luar negara.

“Kerajaan Negeri sentiasa mengambil serius untuk membangunkan pelancongan agro kerana ia adalah teras kelima dasar pembangunan pertanian di Selangor,” katanya kepada SelangorKini.

Terdahulu, Izham merasmikan Program Memancing Bagan Lalang, di sini yang turut dihadiri Pengerusi Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia, Muhammad Faiz Fadzil.

Pada masa sama, Izham berkata lima teras pembangunan pertanian sedang rancak dikaji dan akan direalisasi Kerajaan Negeri dalam tempoh lima tahun akan datang.

Katanya ia membabitkan guna tanah, teknologi, pembangunan usahawan, pemasaran dan pelancongan agro.

“Kita juga memfokuskan pelancongan agro sebagai destinasi tarikan kerana ia boleh menambahkan pendapatan pengusaha pada masa sama.

“Banyak pengusaha berjaya dalam bidang ini tetapi mereka gagal daripada segi pemasaran, justeru kita mahu membentuk mereka supaya berjaya hingga peringkat seterusnya,” katanya.


Kemaskini pada 2020-10-13 11:01:25 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 743480 Tarikh Kemaskini : 17-04-2021