Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

Institut kemahiran belia di Sepang hasilkan PPE buat barisan hadapan

Selangorkini

 

SHAH ALAM, 13 MEI: Institusi Latihan Kemahiran Belia dan Sukan (ILKBS) menyumbang 3,566 unit kelengkapan perlindungan diri (PPE) bagi kegunaan kakitangan klinik kesihatan di Kuala Lumpur dalam memerangi pandemik Covid-19.

Alatan PPE yang diserahkan semalam terdiri daripada pelindung muka, apron plastik pakai buang, gaun pengasingan, pelindung but dan kepala yang dihasilkan Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) di Sepang, Selangor dan Wakaf Tapai, Terengganu.

Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Senator Wan Ahmad Fayshal Wan Ahmad Kamal berkata, pihaknya komited untuk terus membantu barisan hadapan menghadapi wabak dan sentiasa bersedia untuk terus membantu penghasilan PPE.

“Sehingga kini ILKBS telah menyiapkan kira-kira 70,000 unit peralatan PPE untuk keperluan agensi keselamatan dan kesihatan di seluruh negara.

“Dengan usaha sama ini, ILKBS menyasarkan untuk menghasilkan 80,000 lagi unit PPE sehingga pertengahan Jun bagi menampung keperluan di hospital dan klinik-klinik kesihatan,” katanya dalam kenyataan semalam.

Penghasilan PPE merupakan kerjasama strategik kementerian dengan penyaluran dana berjumlah RM100,000 kepada Pertubuhan Tweet Perubatan Malaysia (MedTweetMY) pada 21 April lalu.

Institusi Latihan Kemahiran Belia dan Sukan (ILKBS) menyumbang 3,566 unit PPE yang dihasilkan IKTBN Sepang, Selangor dan Wakaf Tapai, Terengganu buat kakitangan klinik kesihatan di Kuala Lumpur pada 12 Mei 2020. Foto ihsan ILKBS


Kemaskini pada 2020-06-15 15:34:20 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 743480 Tarikh Kemaskini : 17-04-2021