Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

Mangsa banjir naik, Dengkil tambah pusat pemindahan

Selangorkini

 

SHAH ALAM, 20 JULAI: Satu lagi pusat pemindahan dibuka di Dengkil selepas jumlah mangsa banjir meningkat kepada 635 individu pagi ini.

Ketua unit pengurusan bencana negeri (UPNB) berkata Sekolah Rendah Agama (SRA) Kampung Dato’ Ahmad Razali dibuka semalam yang menempatkan 53 mangsa.

“Setakat jam 8.30 pagi ini enam pusat pemindahan termasuk lima lagi iaitu Dewan Majlis Pengurusan Komuniti Kampung Kampung Jenderam Hilir, Dewan Gemilang, Dewan Orang Ramai Dengkil, SRA Dengkil dan Dewan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Dengkil dibuka.

“UPNB menambah bilangan pam bergerak untuk menyedut air sekitar Sepang dan pam turut diaktifkan di Kuala Langat,” katanya kepada SelangorKini.

Kelmarin, 41 kawasan di Hulu Langat, Sepang, Hulu Selangor, Gombak dan Klang mengalami banjir kilat susulan hujan lebat.

Hulu Langat mencatatkan jumlah kawasan tertinggi iaitu 22, Sepang (12), Hulu Selangor (empat), Gombak (dua) dan satu di Klang.


Kemaskini pada 2020-07-20 17:20:28 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 743480 Tarikh Kemaskini : 17-04-2021